Jump to content

Recommended Posts

Posted

Am si eu niste curiozitati pentru cumparaturile de pe ebay :D

1) Cum imi dau seama daca expediaza in Romania?

2) Am inteles ca de pe ebay.com platesc la vama. Cum imi dau seama cam cat? Deasemenea, de pe ebay.co.uk nu platesc vama?

3) Daca comand de pe ebay.co.uk, cat ma costa transportul? 

4) Inafara de cat scrie pe site (pretul produsului), ce mai trebuie sa platesc?

5) Ar mai trebui sa stiu ceva? :D N-am mai cumparat din strainatate, dar sunt curios (nu ma grabesc inca :)) )

love is a verb
Love is a doing word

Posted

Nici eu nu sunt foarte experimentat, asa ca mai asteptam si alte sfaturi de la cei care stiu mai multe.

Ce stiu eu:

In primul rand, pentru a putea folosi eBay ai nevoie de un card ce permite tranzactii online, sau, si mai bine, de un cont PayPal (daca nu folosesti Paypal, o sa iti fie mai usor sa ceri restituirea banilor si sa nu stai la mila lor daca se pierde coletul, de exemplu).
Plata se va efectua in avans, iar daca coletul este considerat pierdut (trece perioada maxima mentionata de fiecare vanzator) banii vor fi restituiti sau se va reexpedia un nou colet. Pentru asta trebuie sa contactezi vanzatorul sau sa deschizi debate prin Paypal.

1. Daca nu ma insel, vanzatorul trebuie sa iti spuna asta.
2. ebay.com sa ebay.uk? E mai bine sa folosesti varianta din UK pentru ca este tara din UE si eviti taxele vamale.

La ebay.com am inteles ca pentru ~100 USD ai sa platesti in jur de 100 RON taxe vamale.
Coletele din UE vin de regula in maxim o saptamana de la expediere, in timp ce cele din afara UE (SUA si China) pot ajunge intr-o luna.

3. si 4. In afara de pretul produsului vei plati si taxa de transport, care ti se spune tot de catre vanzator daca nu ma insel.

5. Pai, sa ai grija de unde cumperi. Se recomanda ca vanzatorul sa aibe rating bun (peste 90%) si cat mai multe vanzari.

5.1. Site-ul ebay.co.uk dispune de filtre mai avansate decat cele de pe .com printre care si buy it now din parte de sus si (European Union) de pe stanga jos. Folosind aceste filtre vom evita licitatiile si produsele care se vand din afara Europei (ca sa evitam taxele vamale si tva-ul).

5.2. Sa citesti cu atentie descrierea produselor, ca sa nu te trezesti ca ai cumparat o cutie goala, de exemplu :D.

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.