Jump to content

Ahutor Rezolvare Problema C++: Jim Jam


anna_76

Recommended Posts

Problema intampinata este exemplul 2....Nu ruleaza 0 atunci cand "Dacă nu se poate ajunge la distanţa D după un număr fix de zile, atunci al doilea rezultat afişat va fi 0 (zero).""

JIMJAM-enunt

Cei doi buni prieteni Tigga şi Togga s-au hotărât să plece împreună din oraşul Jim în oraşul Jam. Ei au la dispoziţie o maşină pe care au stabilit că o vor conduce pe rând: în prima zi va conduce Tigga, în cea de-a doua Togga, în a treia zi va conduce din nou Tigga şi aşa mai departe. În fiecare zi în care conduce Tigga, maşina parcurge A kilometri, iar în fiecare zi în care conduce Togga, B kilometri. Problema este că Togga stă mai prost cu orientarea în spaţiu, astfel încât el se deplasează înapoi spre oraşul Jim.

Cerinţă

Calculaţi distanţa faţă de oraşul de plecare, Jim, la care va ajunge maşina celor doi după Z zile şi numărul de zile după care maşina ajunge la distanţa D de oraşul de plecare Jim.

Date de intrare

În fişierul text jimjam.in se află pe prima linie, separate prin câte un spaţiu A, B, Z şi D, având semnificaţia de mai sus. A este distanţa parcursă de maşină dinspre Jim spre Jam, atunci când la volan se află Tigga, B este distanţa parcursă de maşină dinspre Jam spre Jim, atunci când la volan se află Togga, Z este numărul de zile după care trebuie calculată deplasarea maşinii faţă de oraşul de plecare, Jim, iar D este distanţa, faţă de Jim la care se cere să se calculeze după câte zile va ajunge maşina.

Date de ieşire

În fişierul text jimjam.out se va scrie pe prima linie distanţa la care se ajunge după Z zile, iar pe cea de-a doua linie numărul de zile după care se ajunge pentru prima oară la distanţa D faţă de oraşul din care se pleacă, Jim. Dacă nu se poate ajunge la distanţa D după un număr fix de zile, atunci al doilea rezultat afişat va fi 0 (zero).

Restricţii

 • 1 ≤ B ≤ A ≤ 100
 • 1 ≤ Z ≤ 10 000 000 (zece milioane)
 • 1 ≤ D ≤ 10 000 000 (zece milioane)
 • Este obligatorie afişarea a câte două numere în fişierul de ieşire, separate intre ele printr-un singur spatiu
 • Se acordă jumătate din punctaj pentru rezolvarea fiecăreia dintre cele două cerinţe Exemplu jimjam.in jimjam.out

  3 1 5 11

  8 2 2 3

  7 9

  6 0

 

post-33777-0-12573500-1414501230_thumb.j

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.