Jump to content

Ce Fel De Televizor Sa Cumparam?


PAUL-XX

Recommended Posts

Nu stiti ce vi s-ar potrivi mai bine?Depinde de cat de mare vreti sa fie ecranul,de marimea camerei si de bugetul pe care il aveti.

CRT - TV cu tub catodic Modelul Clasic : un fascicol de electroni se misca in spatele ecranului,impresionand particolele fosforescente ale acestuia si formand asfel imagini.

Atuuri :Calitatea excelenta a imgini.Ieftin.Gama variata de modele.

Minusuri :Daca optati pentru un ecran mare,televizorul va fi foarte luminos.

Pret :Pornind de la 200-450 RON in sus in hipermarketuri.

LCD - ecran cu cristale lichide : Un strat de cristale lichide intre doua placi de sticla,dintre care una are un filtru de culoare activa in functie de voltajul aplicat.In spatele placilor e o sursa de lumina.

Atuuri : Rezolutie nativa mai mare decat plaasma.Consuma mai putina energie si sunt mia usor decat plasmele.Pot fi connectate la computer fie la consola de jokuri.

Minusuri : Unghi de vizualizare mai mic decat la CRT-urile sau plasmele.

Pret: La finele anului 2006 preturile erau intre 1,400 si 23.000 RON dar in primavara acestui an pana in vara se preconizase o ieftinire de la 30%pana la 60%,cea ce nea dovedit ca in prezent preturile sunt si mai ieftine la LDC-uri.

Plasma : Inauntrul creanului se afla milioane de celule din sticla umplute cu gaz fprmat din ioni si electroni liberi.La trecerea curentului electric prin fiecare celula,rezulta fotoni,care formeaza imaginea.

Atuuri : foarte subtiri.Se produc si la dimensiuni mari,pentru aplicati industriale.Unghiul mare de vizualizare.Luminozitatea si contraste foarte mari.

Minusuri : Televizoarele cu plasma de generatie mai veche tind sa arda ecranul daca aceiasi imagine(exemplu: sigla canalului dumneavoastra favorit)sta pe ecran timp indelungat.Foarte grele.Degaja caldura.

Pret : La finele anului 2006 ,preturile erau intre 3.800 si 60.000 RON dar in aceasta primavara si toamna su preconizat ieftiniri de pana la 40%-50% iara in prezent cele mai bune pasme create de marci renumite pornesc de la 2.200 ajugand la preturi mai scumpe ptr cele de ultima tehnologie.

GHID

Ce contează la un televizor

> Diagonala. Nu vă veţi putea bucura de conţinut video de ?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.