Jump to content

Recommended Posts

• Moderators
Posted

V= Version

A=alpha

B=Beta..

...

Nu exista nici o regula (din punctul meu de vedere), in alegerea cifrelor si literelor. Dar bineinteles, ca trebuie sa discutam specific pe o anumita aplicatie... sau ceva.. asa la mod general

v1.0a sau v1.a sau v1.2 sunt doar denumiri generice, pentru evidenta.

De obicei daca un update e dupa punct adica v1.0 si v1.1, asta inseamna ca e vorba de un update minor care repara anumite particularitati, nu adauga un content nou, nu modifica semnificativ functionarea aplicatiei.

Daca ai v2, inseamna ca deja ai ceva nou, o functionalitate noua in aplicatie. Dar nu numai.  Pot fi si bugfix-uri incluse. Ia si tu browserul tau (nu IE), firefox sau chrome si mergi la versiune si verifica.

Uite: https://www.mozilla.org/en-US/firefox/releases/

Vezi release-urile de firefox, dai click pe fiecare, citeste cateva despre release si incearca sa-ti dai seama de ce s-a trecut la v2.2.3 spre exemplu si nu au trecut la v2.3.

Din punctul meu de vedere nu e nimic standard...

Posted

Din cate stiu si eu, e stabilit intern.

De exemplu, kernelu de Linux a trecut de la o versiune de genu 2.6.32.65 la 3.0 pentru ca era deja exagerat.

Unii pot face asa: primul numar = versiune   Cum zicea si Dan, asta zice ce chestii majore sunt incluse.

Al 2lea numar = ori bugfixuri, ori adaugarea de chestii mici, dar de care unii sar putea sa aibe nevoie.

Al 3lea numar = fixuri critice. Daca tot ce ai facut a fost sa faci un patch urgent pentru o problema de securitate si tre sa il distribui, incrementezi numarul asta.

Again, e o chestie de preferinte.. Flash din cate vad are 4 numere (ex: 16.0.0.305).

http://en.wikipedia.org/wiki/Software_versioning

love is a verb
Love is a doing word

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.