Jump to content

Recommended Posts

Posted

Buna seara. Problema mea consta in scaderea marcata a vitezelor de copiere de pe hdd-ul cu windows pe un hdd extern seagate usb 3.0 la aceleasi tipuri de fisiere, pe acelasi calculator, pe acelasi port usb. La inceput copiam cu ~60Mb/s iar acum cu 10-12mb/s. Cred ca este o problema cu hdd-ul cu windows fiindca si pe el cand copii un fisier dintr-un folder in altul nu se depaseste 15mb/s. Vitezele sunt luate din win 7. Mentionez ca nici un hdd nu are vreo problema "fizica" - toate sunt la 100%. Ceva idei? 

Posted

Deci verifica cu hdd tune www.hdtune.com/download.html vezi sa nu ai virusi sau baduri.

Mai poti incerca cu disk cleanup si eu am avut aceasta problema era vorba de spatiul pentru system restore.

Pentru a dezactiva dai system(computer click dreapta properties) apoi in sistem protection-system alege partitia c -configure turn off system restore appy-ok.

Daca problema persista spune mai multe detalii.

• Moderators
Posted

Daca sunt multe fisiere in folder, va dura foarte mult  copierea, si viteza scade treptat.

Daca nu iti scade viteza considerabil, adica, daca incerci sa faci un backup la cateva foldere si ajunge de la 15mb la 1mb, apoi scade constant, atunci nu cred ca ai probleme cu hdd-ul.

HD Tune si programele astea de scanat hdd-ul din windows, nu sunt foarte bune din punctul meu de vedere. Cauta pe Hiren's Boot CD - HDD Regenerator. Asta face o scanare a hdd-ului tau, cand e offline (adica, atunci cand nu e bootat nimic de pe el).

Posted

Daca sunt multe fisiere in folder, va dura foarte mult  copierea, si viteza scade treptat.

Daca nu iti scade viteza considerabil, adica, daca incerci sa faci un backup la cateva foldere si ajunge de la 15mb la 1mb, apoi scade constant, atunci nu cred ca ai probleme cu hdd-ul.

HD Tune si programele astea de scanat hdd-ul din windows, nu sunt foarte bune din punctul meu de vedere. Cauta pe Hiren's Boot CD - HDD Regenerator. Asta face o scanare a hdd-ului tau, cand e offline (adica, atunci cand nu e bootat nimic de pe el).

Badurile o sa reapara din nou dupa o anumita perioada de timp el decat le izoleaza temporar singura cale de a scapa definitiv de badurile logice definit e o formate completa low-format.

Posted

Badurile o sa reapara din nou dupa o anumita perioada de timp el decat le izoleaza temporar singura cale de a scapa definitiv de badurile logice definit e o formate completa low-format.

Si sa ai norocul ca cele logice sa nu dea - n fizice , ca altfel , HDD nou .

Posted

Si sa ai norocul ca cele logice sa nu dea - n fizice , ca altfel , HDD nou .

Daa producatorii recomanda 3 low-formatu-ri in viata unui hdd daca hdd e vechi mai bine incearca cu hdd regenerator. :)

• Moderators
Posted

Depinde cat de grave sunt bad-urile, cat de multe sunt, samd. Daca dupa HDD regenerator, continui cu defragmentare periodica, clear de cache, si te asiguri ca nu sunt fluctuatii de curent in ceea ce priveste alimentarea hdd-ului, poate sa te tina foarte mult.

Posted

Depinde cat de grave sunt bad-urile, cat de multe sunt, samd. Daca dupa HDD regenerator, continui cu defragmentare periodica, clear de cache, si te asiguri ca nu sunt fluctuatii de curent in ceea ce priveste alimentarea hdd-ului, poate sa te tina foarte mult.

De fluctuatii de curent la HDD cum aflu ?

• Moderators
Posted

HW Monitor + Burn In Test. Testezi hdd-ul si iti spune ce voltaje sunt...

Poti verifica hdd-ul, sa fie prins bine, sa nu se atinga de carcasa direct, in sensul sa nu fie lipit de tabla, ca atunci se pot intampla multe nebunii.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.