Jump to content

Recommended Posts

Posted

2di56om.jpg

Multi utilizatori se confrunta cu aceasta problema eu o sa va arat cum puteti scapa de ea.

1)Pentru cei cu adaptoare micro-sd si unele usb-uri au un comutator(switch-ul) care blocheaza dispozitivul.

Dupa ce gasiti comutatoul il schimbati in directia inversa in care va arata ca e lock (blockat) si il introduceti inapoi in pc puteti vedea in imaginea urmatoare:

1t245f.jpg

2)Scanam dispozitivul pentru a verifica daca are virusi

Se poate ca in multe cazuri aceasta problema sa fie cauzata de virusi,malaware pentru ai elimina descarcati acest program antivirus https://www.malwarebytes.org/mwb-download/ scanati si daca aveti virusi ii eliminati.

3)Verificam daca avem permisiunile facute 

Click dreapta pe dispozitiv-propiertes-selectam user-apasam pe edit-si bifam full pentru toate optiunile totusi eu va recomand sau write pentru scriere.

Aveti o poza mai jos facuta de mine care va arata cum sa faceti:

35mikxl.jpg

4)Modificam Storage DevicePolicies

Intram in Start scriem run scriem regedit si apasam enter accesam HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlStorageDevicePolicies daca folderul nu exista trecem la alt pas dublu click pe writeprotect  si setam 0 si apasam ok-iesim si restartam pc-ul.

Cei care nu au acel folder trebuie sa procedeze asa:

Click dreapta HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrrentControlSetControl și setăm  New-> Key-scriem StorageDevicePolicies-facem click pe StorageDevicePolicies iar în partea dreapta facem click dreapta selectăm New – DWORD și scriem WriteProtect dublu click pe ea si setam 0 apasam ok iesim din registry si restartam pc-ul.

5)Rulam CMD

Atentie cu aceste comenzi puteti stica tot sistemul de operare sau fisierele.

Intram in start scriem cmd-click dreapta pe ea run as adminitrator-scriem diskpart-scriem list disk-scriem select disk si cu mare atentie selectam numarul care apartine diskului nostru-scriem attributes disk clear readonly-scriem clean-scriem create partition primary-scriem format fs=ntfs „sau fat32

pentru a verifica daca aveti ntfs sau fat32 selectam diskul click dreapta propiertes si vedem la file sistem.

Asteptati pana ajunge la 100%.

6)Formatam stickul 

Daca nu am reusit dupa aceste etape putem incerca sal formatam low-format descarcam acest program http://www.softpedia.com/get/System/Hard-Disk-Utils/HDD-Low-Level-Format-Tool.shtml selectam diskul si dami click pe format.

Daca dupa aceste etape tot nu a mers trebuie sa va cumparati alt dispozitiv cel mai probabil dispozitivul a ajuns la finalul vietii si ar trebuii sa va cumparati alt disk.

Cardurile de memorie si usb au niste celule pe ele, care cand copiem sau format aceste celule necesita o rescriere si daca aceste celule sunt moarte diskul devine imposibil de utilizat poate mai merge decat sa copiem dar nu va mai fi posibil sa copiati alte fisiere sau formatati.

Posted

Din nou, mentioneaza sursa originala a articolului.

Ti-o mentionez fara probleme capu meu da in celalant articol am mai luat cateva cuvinte dar m-am confruntat cu situatia asta mai demult asa ca m-am uitat pe tutoriale youtube google etc si am invatat cum sa o rezolv si ala e desktopu meu.

Posted

Whatever , faza cu permisiunile in Windows e usoara .

E usoara dar totusi poate fi esentiala :P  pentru a scapa de write-protect faza cu cmd e mai nasoala findca daca gresesti ai bulit sitemul de operare.

Posted

E usoara dar totusi poate fi esentiala :P  pentru a scapa de write-protect faza cu cmd e mai nasoala findca daca gresesti ai bulit sitemul de operare.

Daca esti atent , nu gresesti ...

Eu sterg multe chestii direct din cmd [ comoditate , lene si din placere ] .

Uite 1 motiv pentru care mi - e incomod sa trec pe Linux [ nu stiu cum sa fac aceleasi lucruri si acolo ] .

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.