Jump to content

Recommended Posts

Posted

Salut am creat acest topic in speranta ca cineva a mai intampinat o probleme asemanatoare.

Problema: PC-ul se blocheaza... cu alte cuvinte ingheata, luminitele de la tastatura se blocheaza mouseul nu se misca, nimic...

moare si nu afiseaza nici-o eroare.

Configuratie: 

Placa de baza: ASRock 990FX Extreme3

Procesor: AMD FX-6300 Six-Core x64

DDR3 1 bucata Kingston 4gb 1333mhz

Placa Video: AMD Radeon HD5500 1gb ddr3

Hdd: Samsung SP1603c

Sursa Game Daemon 500W

Va rog sa va dati cu parerea despre aceasta problema.

post-34697-0-96686600-1427719998_thumb.j

Posted

Sursa , verifica te rog sursa .

In cazul meu , ingheta in felul acesta cand era busita sursa ...

De asemenea , pentru ce ai acolo , iti recomand cel putin una de 550W , eu avand un PC mai putin '' infometat ''  si folosind deja 1 PSU de 550W .

Posted

am sa verific... am uitat sa specific, ca se blocheaza exact cand plec de langa el, cand ma ridic de pe scaun plec 1 minut si ma intorc il gasesc blocat, ce vreau sa intelege-ti ca scaunul nu e sudat de birou sau de pc, adica nu ating unitatea si nici biroul can ma ridic de pe scaun, nu stau pe nici-un fir, plec de langa el ca un ninja  :-< si cand ma intorc e blocat....

Posted

OC Mode ?

Dezactiveaza - l [ foloseste PC - ul fara genul asta de '' imbunatatire '' ] si dai disable la APM .

Daca facusi OC in mod intentionat [ si vrei sau / si ai nevoie de overclock ]  , sursa noua e musai .

Posted

E pe auto, nu cred ca a umblat la setarile astea. Calculatorul se blocheaza doar cand pleci de langa el?

Pai , cel mai sigur , a trecut pe OC Mode cand i - a facut overclock ...

Raman curios in ceea ce priveste comportamentul PC - ului in absenta functiei asteia .

Ori daca fara el , merge totul lin , clar , e nevoie de Power Supply nou si mai competent .

Posted

nu am umblat la setari e pe standard pe OC mode, si da se blocheaza numai cand plec de langa el, dar nu se intampla mereu...

Incearca sa scapi de dansul .

Daca fara OC Mode nu face urat , stim unde - i problema .

Faza ca '' moare '' doar cand pleci de langa el e o simpla coincidenta .

Si eu aveam impresii de genul [ ca se blocheaza doar cand fac una sau alta ] dar problema s - a dovedit a fi cu totul alta .

Posted

lol.. am inteles altceva, ... pai ideea e ca acolo am 2 optiuni cea pe care se afla acuma, si cealalta e CPU Mode... aceasta optiune imi permite sa introduc manual multiplicatorii de la cpu si in felul asta sa-i fac overclocking, dar eu nu vreau asta, vreau sa stiu care e principalul vinovat pentru "freeze"-urile astea

puteti eventual sa-mi faceti si o recomandare la o sursa buna  :D

Posted

Sursa ar putea fi o cauza, insa nu ar fi prea placut sa achizitionezi una noua, mai performanta, si simptomele sa persiste. De aceea ar fi indicat daca ai putea testa cu o alta sursa inainte.

O alta cauza ar putea fi optiunea de "power saver" (C-state), caruia i-as atribui un procent mai mare de vina decat sursei, in cazul tau, mai ales ca spui ca PC-ul se blocheaza doar cand pleci de langa el, adica in idle (repaus). Cateva subiecte pe acest subiect: http://www.hardwaresecrets.com/article/Everything-You-Need-to-Know-About-the-CPU-C-States-Power-Saving-Modes/611 + https://forum-en.msi.com/index.php?topic=170593.0 + http://hardforum.com/showthread.php?t=1524979

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Posted

nu, uneori il las mai mult in idle cand stau la birou decat cand plec

Eu tot insist sa probezi macar alta sursa .

Stai cu ea gen 1 - 2 saptamani .

Daca poti , si mai mult , sa fii sigur .

Mie totul imi indica alimentarea ...

Posted

Eu tot insist sa probezi macar alta sursa .

Stai cu ea gen 1 - 2 saptamani .

Daca poti , si mai mult , sa fii sigur .

Mie totul imi indica alimentarea ...

sa stii ca m-am gandit si la treaba cu alimentarea dar, sursa e relativ noua placa de baza nu e intocmai cea mai slaba de pe piata, si componentele nu au mai mult de 12 luni vechime, ma gadesc ca daca ar fi o problema cu sursa, gen tensiune prea mica/pulsuri de tensiune, am si ups (facea si fara ups la fel ca acum)... daca stam sa ne gandim ce diagnosticuri ar aparea la o sursa defecta 1 daca tensiunea ar fi prea slaba computerul s-ar restarta 2 se deschide nu se vede nimic si placa de baza ne instiinteaza prin semnale sonore de problema cu alimentarea 3 nu se deschide deloc, de asemenea el se blocheaza random nu are un anume pattern ca sa te gandesti ca e ceva acolo care se incalzeste si se blocheaza, partea software si aici am testat prima data am avut windows xp instalat, am reinstalat xp-ul aceasi problema, acum am trecut pe win 7 x64 problema persista... daca ar fi sa fie problema de sofware imi dadea eroare ....daca ar fi problema de incompatibilitate ram placa video sau hdd aparea BSOD, asa ca el nu face nimic decat sa inghete tot... 

Posted

Perfect de acord ... dar , la mine '' random stuff '' = Hardware [ ultima data chiar sursa ] .

Cum am schimbat - o , heaven .  :xbox360: 

Te cearta seful daca inlocuiesti ceva provizoriu ? [ din magazin ] ?

Posted

sau firma, nu are inca un calculator asemanator care nu face probleme, de la care sa "imprumuti" componente?

Daca chiar vrei sa fi sigur ca nu ai probleme de natura hardware (in penultimul tau post nu pareai convins ca ar fi o problema cu hardware-ul), booteaza de pe un CD sau stick cu Linux (Ubuntu) si vezi daca si acolo ingheata la fel. 

Sau intra in BIOS/UEFI si asteapta acolo. Se blocheaza?

Deasemenea, dupa ce s-a blocat, daca il lasi mai mult (gen jumate de ora), isi da in final un restart singur? 

love is a verb
Love is a doing word

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.