+MrTea Posted April 29, 2015 Report Posted April 29, 2015 Determinati toate numerele naturale mai mici sau egale cu n care se divid la suma cifrelor don care sunt formate de exemplu 13->>10 si 12. In Turbo Pascal va rog! Daca ti-am fost de ajutor la acest topic apeasa pe
Moderators Courage Posted April 29, 2015 Moderators Report Posted April 29, 2015 N-am făcut Pascal (e un limbaj mort. nu ştiu de ce se mai predă). Uite în pseudocod cu funcţii şi fără funcţii. 3
+MrTea Posted May 2, 2015 Author Report Posted May 2, 2015 Chestia e ca trebuie sa fac in pascal, asa e in informatica de-a 9-a si am cam lipsit 2 saptamani pe cauza de boala si chiar daca mi-a lamurit tot nu am inteles unele functii! Daca ti-am fost de ajutor la acest topic apeasa pe
Solution Kid Koder Posted May 2, 2015 Solution Report Posted May 2, 2015 Am facut Pascal acum cativa ani Nu garantez ca urmatorul cod se compileaza program LoL; var N, sumcif, i, aux, x: longint; begin writeln("Introduceti N: "); readln(N); for i:= 1 to N do begin sumcif := 0; aux := i; x := i; while(aux <> 0) do begin sumcif := sumcif + aux mod 10; aux := aux div 10; end if (x mod sumcif) then writeln(x); end end. 2 Daca iti iese un program din prima, inseamna ca ceva e gresit...
+MrTea Posted May 2, 2015 Author Report Posted May 2, 2015 imi poti explica ce inseamna aux? Daca ti-am fost de ajutor la acest topic apeasa pe
Kid Koder Posted May 2, 2015 Report Posted May 2, 2015 imi poti explica ce inseamna aux? Am luat o variabila aux, de la auxiliar, in care retineam fiecare numar de la 1 la N (si in x retineam asta), pentru ca dupa ce faceam suma cifrelor in sumcif, aux devenea 0. si eu trebuia sa fac verificarea daca restul impartirii numarului la sumcif este 0 sau nu. Astfel, aux era mai mult o variabila care ma ajuta sa calculez sumcif, fara sa pierd numarul (deoarece acesta se afla in X). PS: Acum imi dau seama ca nu era nevoie de x Puteam sa afisez si sa fac verificarea cu i Daca iti iese un program din prima, inseamna ca ceva e gresit...
Moderators Courage Posted May 2, 2015 Moderators Report Posted May 2, 2015 Chestia e ca trebuie sa fac in pascal, asa e in informatica de-a 9-a si am cam lipsit 2 saptamani pe cauza de boala si chiar daca mi-a lamurit tot nu am inteles unele functii! Pai la scoala ati facut direct Pascal? N-ati facut intai pseudocod?
+MrTea Posted May 2, 2015 Author Report Posted May 2, 2015 Nu Courage. Facem in TurboPascal . Daca ti-am fost de ajutor la acest topic apeasa pe
Kid Koder Posted May 2, 2015 Report Posted May 2, 2015 Nu Courage. Facem in TurboPascal . Nu e tot una cu Borland Pascal ? Daca iti iese un program din prima, inseamna ca ceva e gresit...
+MrTea Posted May 4, 2015 Author Report Posted May 4, 2015 Kid Koder nustiu! serios Daca ti-am fost de ajutor la acest topic apeasa pe
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now