Jump to content

Ce Sunt Motoarele De Cautare?


Punct

Recommended Posts

Motoarele de cautare servesc scopului de a indexa milioanele de pagini de pe World Wide Web. In momentul in care cauti un cuvant sau o fraza, motorul de cautare scaneaza intreaga baza de date unde sunt listate paginile indexate in prealabil, si "iti trimite" ca rezultat o lista cu paginile considerate cele mai relevante cautarii respective. Numarul de pagini rezultate si relevanta acestora depind numai de posibilitatile motorului de cautare folosit.

Motoarele de cautare au aparut undeva prin 1990 cand Alan Emtage, un student la universitatea McGill din Montreal, a creat o unealta de cautare numita "Archie". Scopul era de a cauta prin informatiile de pe serverele FTP . In timp ce fisierele de pe aceste servere erau disponibile oricui, nu te puteai folosi de ele decat daca stiai adresa exacta a serverului si denumirea exacta a fisierului respectiv. Archie cauta aceste baze de date si aduna listele cu fisiere pentru fiecare server in parte. Facand asta, folosea ceea ce se numea potrivire de expresie care folosea caractere si bucati de fraze pentru a aduce utilizatorii la adresa serverului pe care era fisierul gazduit.

Archie poate parea acum o metoda antica de cautare in baza de date, dar crearea sa a dus la un start frenetic in cursa motorului de cautare perfect. Cum publicul a devenit din ce in ce mai constient de noul World Wide Web, nevoia pentru o unealta de cautare web a devenit imediat vizibila. A fost introdus conceptul de spidering prin care roboti software au inceput sa indexeze web-ul urmarind link-urile de la un site la altul, salvand tot textul din fiecare website intr-o baza de date pentru cautari.

(sursa: seo-point.com)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.