Jump to content

Recommended Posts

Posted

Buna seara tuturor am si eu cateva intrebari pe care doresc sa vi le adresez, 

1.Am un pc mai vechi si de ceva vreme acesta se misca foarte rau si cand spun foarte este ceva gen (foarte,foarte,foarte,foarte,foarte,foarte rau) am incercat sa-l curat de praf complet  nici o schimbare am  verificat daca s-a ars vre`o placuta ram dar in zadar si am zis in felul urmator: am un buget de 400 lei si vreau sa-i fac cateva schimari (placa video,rami,procesor)

Am decis sa cumpar o placa ram de 4gb ddr3 + 1gb care o mai am eu

Sa cumpar 1 placa video de 1gb

Sa cumpar un procesor dual core de 3,0 ghz

linkuri pentru fiecare:

http://www.pcgarage.ro/procesoare/amd/athlon-ii-x2-340-320ghz-skt-fm2-box/
http://www.pcgarage.ro/placi-video/sapphire/radeon-hd5450-1gb-ddr3-64-bit-low-profile-bracket-1333mhz-bulk/
http://www.pcgarage.ro/memorii/crucial/4gb-ddr3-1600mhz-cl11-single-ranked/

Eu in calculator am un procesor dual core de 1,9 o placa video de 510 si 1gb ram

Am auzit pe la cineva ca nu poti cumpara asa de capul tau ca trebuie sa se potriveasca si la alimentare cu sursa sau ceva de genul, deci in final cum pot afla sau cum imi pot da seama ca,, componenta x merge la mine in pc

Multumesc.

- Mă tem că intr-o zi tehnologia va întrece umanitatea iar lumea va avea o generație de idioți !

Albert Einstein

:(

Posted

Pai in primul rand, probabil nu ai memorie DDR3. S-ar putea sa ma insel, dar nu cred ca ai.

Exista DDR, DDR2, si DDR3. Placa de baza deobicei suporta doar 1 din astea 3. Alta efectiv nu va merge.

Spune-ne ce placa de baza ai (poti afla cu programul CPU-Z).

Dupa aia cu procesorul iara e asemanator. Trebuie sa aiba acelasi socket ca si placa de baza. Gandeste-te la socket ca la o mufa. Daca nu e la fel, nu mere. (unele socketuri sunt compatibile intre ele dar alea sunt exceptiile. Iti zicem noi daca e cazut).

Placa video e cel mai simplu.. iara tre' sa aibe aceeasi interfata care se gaseste si pe placa de baza, dar aici nu e o varietate prea mare. Tre' sa ai slot PCI-E x16 care e destul de comun. Totusi daca placa de baza e veche, s-ar putea sa nu aibe. 

Cu sursa trebuie doar sa te asiguri ca e suficient de puternica pentru componentele tale. Daca pui componente care consuma prea mult curent la o sursa care nu poate asigura atata curent, se poate arde (sursa si chiar si componentele).

In concluzie, zi-ne ce placa de baza ai.

• Upvote 1

love is a verb
Love is a doing word

• gaby changed the title to Sfaturi pentru upgrade componente PC
Posted (edited)

Buna seara / ziua / dimineata !

Eu am o placa de baza mai veche si anume M2N-MX si vreau sa pun ceva bun pe ea adica RAM si PROCESOR mai bun dar problema e la placa video deoarce e on-board si vreau sa stiu daca exista vro posibilitate sa pot putea adauga alta placa video peste cea incorporata!

Am citit pe internet ca se poate dar nu sunt sigur de asta si nu vreau sa cumpar placa video degeaba..totusi as putea sa imi iau o placa de baza noua..

Edited by Furious
Posted

Pai in primul rand, probabil nu ai memorie DDR3. S-ar putea sa ma insel, dar nu cred ca ai.

Exista DDR, DDR2, si DDR3. Placa de baza deobicei suporta doar 1 din astea 3. Alta efectiv nu va merge.

Spune-ne ce placa de baza ai (poti afla cu programul CPU-Z).

Dupa aia cu procesorul iara e asemanator. Trebuie sa aiba acelasi socket ca si placa de baza. Gandeste-te la socket ca la o mufa. Daca nu e la fel, nu mere. (unele socketuri sunt compatibile intre ele dar alea sunt exceptiile. Iti zicem noi daca e cazut).

Placa video e cel mai simplu.. iara tre' sa aibe aceeasi interfata care se gaseste si pe placa de baza, dar aici nu e o varietate prea mare. Tre' sa ai slot PCI-E x16 care e destul de comun. Totusi daca placa de baza e veche, s-ar putea sa nu aibe. 

Cu sursa trebuie doar sa te asiguri ca e suficient de puternica pentru componentele tale. Daca pui componente care consuma prea mult curent la o sursa care nu poate asigura atata curent, se poate arde (sursa si chiar si componentele).

In concluzie, zi-ne ce placa de baza ai.

O sa revin cu un edit la acest topic sa iti spun placa de baza

si cu memoria ram am ddr3

E posibil sa se miste foarte, foarte, foarte rau din cauza software-ului instalat + virusi/malware, mai ales daca inainte mergea mai bine

Nu prea cred deoarece am schimbat Windows xp dupa am bagat Windows 7 dupa am bagat Windows 8 dar fara rezultate iar acum sunt tot la XP 

si tot asa cineva mai spus sa incerc sa scot bateria de la bios ca isi revin dar tot fara efect..

- Mă tem că intr-o zi tehnologia va întrece umanitatea iar lumea va avea o generație de idioți !

Albert Einstein

:(

Posted (edited)

Placa de baza ce socket are?

Placa aia video e prea veche poti lua un apu care are placa video integrata mult mai buna te vei putea juca multe jocuri pe low spre mediu care se mearga bine.

Si nu vei avea probleme cu performanta procesorul ala merge foarte bine oricum cred cati merge greu pc-ul deoarece hdd-ul e pe moarte.

http://www.pcgarage.ro/vizualizare-wishlist/1255109/

Edited by Kyuubi
Posted

Buna seara / ziua / dimineata !

Eu am o placa de baza mai veche si anume M2N-MX si vreau sa pun ceva bun pe ea adica RAM si PROCESOR mai bun dar problema e la placa video deoarce e on-board si vreau sa stiu daca exista vro posibilitate sa pot putea adauga alta placa video peste cea incorporata!

Am citit pe internet ca se poate dar nu sunt sigur de asta si nu vreau sa cumpar placa video degeaba..totusi as putea sa imi iau o placa de baza noua..

Continuam aici: http://pctroubleshooting.ro/topic/29711-ce-jocuri-pot-juca-pe-calculatorul-meu/

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Posted

Windows 7 si 8 consuma mai multa memorie RAM decat XP. Tu avand doar 1gb ii umpli prea repede. XP s-ar misca mai bine pt ca nu manca atata RAM. 

Deci un inceput ar fi sa iei doar niste RAM si sa vezi daca merge mai bine. S-ar putea sa nu mai ai probleme dupaaaia.

Totusi astept sa zici ce placa de baza ai. Eventual ne poti spune si ce procesor e (dual-core de 1.9 poate fi i7 de ultima generatie, sau ATOM vechi.). Tot cu CPU-Z aflii si asta.

Nu am mai vazut nici un calculator ddr3 cu 1gb de memorie.. de aia mi-e greu sa cred ca ai ddr3 deja.. Desii exista placute de 1gb.. e putin rau.

love is a verb
Love is a doing word

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.