Jump to content

Lant Uman In Germania, Semn De Protest


PAUL-XX

Recommended Posts

lant_uman_Bochum.jpg

Aproximativ 6.000 de persoane au protestat duminica la Bochum, formand un lant uman pentru a-si demonstra opozitia fata de transferarea productiei companiei Nokia in Romania, informeaza cotidianul Die Welt, in editia electronica. ????n afara reprezentantilor sindicatelor si ai angajatilor de la Bochum, la manifestatie au participat si Norbert Lammert, presedintele Parlamentului german si membru al partidului crestin-democrat al cancelarului Angela Merkel, dar si ministrul Muncii din landul Rhenania de Nord - Westfalia, Karl-Josef Laumann.

Demonstratia a avut loc cu o zi inaintea lansarii primei linii de productie Nokia din Romania si cu doua zile inaintea unei intalniri a reprezentantilor influentului sindicat german IG Metall cu conducerea companiei finlandeze. Guvernul regional din Rhenania de Nord - Westfalia a inceput deja sa caute solutii pentru a le oferi angajatilor de la Bochum posibilitatea de reprofila si a le asigura sanse de a-si gasi noi locuri de munca. Nokia a anuntat ca va inchide, pana la jumatatea anului 2008, fabrica de la Bochum, intentionand sa transfere activitatea in Romania. Fabrica de la Bochum are 2.300 de angajati, dar, ca urmare a deciziei companiei finlandeze, sunt puse in pericol, in mod indirect, si alte circa 2.000 de locuri de munca.

Compania finlandeza a anuntat ca prima linie de asamblare a telefoanelor mobile la fabrica din comuna clujeana Jucu va fi lansata azi, 11 februarie, iar deschiderea oficiala a fabricii va avea loc in cursul acestui an. Autoritatile landului Rhenania de Nord-Westfalia au declarat miercuri ca au cerut companiei Nokia rambursarea unor subventii in valoare de 41 de milioane de euro, acordate pentru implantarea fabricii de la Bochum.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.