Jump to content

Informatii SSD-uri externe?

Recommended Posts

• 3 weeks later...

1.Am cumparat recent SSD Samsung 850 EVO 120 GB;

2.As vrea sa cumpar placa de baza Z170-P D3-539 lei de la Asus;

3. Ar trebui sa cumpar si un procesor (ROG O PROPUNERE), compatibil cu sus mentionatele componente, dar si cu actualele componente ale desktopului (pe care vreau sa-l revitalizez), componente prezentate in continuare.

4. Copie rapida (cu ajutorul aplic. Speccy) a dotarii actuale a desktopului meu:
W10x64bit,Intel Core i3CPU530,2.93GHz,4nuclee Socket 1156 LGA,
Total memory slots 4,used memory slots1,free memory slots3 DDR3, 2048 MB Kingston,
Motherboard Intel model DH55TC (XU1),
monitor G2420HDBL Intel HD Graphics1920x1080 pixels,
Hard drives Western Digital SATA II 3,0 Gb, RAM Total memory slots 4, Used memory slots 1, Free memory slots 3.

ROG foarte mult sa-mi dati solutiile,cu siguranta,mai bune, ptr. revitalizarea desktopului (exclus jocuri), in jurul SSD-ului deja cumparat.

Inainte de toate...Ce are procesorul ala?

E un i3 foarte ok.

Cam ce ai vrea...Si mai ales...De simti nevoia de mai mult?

Asa ca idee...Degeaba iei tu alta placa de baza si un alt procesor,daca stai pe integrata si 2 GB RAM...

Din ce am inteles,nu esti cu jocurile,atunci;ce obisnuiesti sa faci de trebuie musai ''revitalizare''?

Ambele raspunsuri logice (ma bucur enorm ca nu ma imprumut ptr. placa si procesor). Totusi exista solutii de compromis la situatiile urmatoare ?  :

1...." daca stai pe integrata si 2 GB RAM ", deci ce trebuie sa schimb aici ? ;

2. SSD Samsung are SATA III, iar desktopul SATA II (solutia mea de compromis poate fi HDD ext. 2TB, ptr. stocare si SSD ptr. W10 si aplicatii ?) ;

Viteza maxima pe care o atinge SSD-ul ala e undeva pe la 4Gb/s, in time ce sata2 are o viteza maxima de doar 3Gb/s. Deci vei obtine un spor de viteza de 25% din SSDul ala. Deci nu vei simti diferenta decat in cateva cazuri particulare.

Sau o alta alternativa mai ieftina, ar fi adaptoare de genu:

http://www.pcgarage.ro/adaptoare/logilink/adaptor-card-pci-e-2x-sata-iii-1x-ide/

Nu am cautat prea mult, deaia am gasit doar asta care nu mai e pe stoc. Daca cauti, poate gasesti. E doar un sfat, poate iesi mai ieftin :P

love is a verb
Love is a doing word

Ambele raspunsuri logice (ma bucur enorm ca nu ma imprumut ptr. placa si procesor). Totusi exista solutii de compromis la situatiile urmatoare ?  :

1...." daca stai pe integrata si 2 GB RAM ", deci ce trebuie sa schimb aici ? ;

2. SSD Samsung are SATA III, iar desktopul SATA II (solutia mea de compromis poate fi HDD ext. 2TB, ptr. stocare si SSD ptr. W10 si aplicatii ?) ;

Legat de 1: (la 2 ti-a raspuns colegu') Daca vrei musai ceva mai mult (nu doar pentru jocuri,ci si pentru 1 spor de performanta) iti pui 4 GB RAM (DDR3) si o placa video dedicata ca sa nu-ti mai pape integrata din memoriile RAM.

Legat de 1: (la 2 ti-a raspuns colegu') Daca vrei musai ceva mai mult (nu doar pentru jocuri,ci si pentru 1 spor de performanta) iti pui 4 GB RAM (DDR3) si o placa video dedicata ca sa nu-ti mai pape integrata din memoriile RAM.

Problema nu e neaparat ca manca integrata din RAM, ci ca e slaba. Deci cum recomanda si Terror, ai avea mai mult de castigat daca pui macar 4GB (tias recomanda sa mai cumperi o placa de 4GB de RAM si sa ai 6 in total), si o placa video dedicata (daca joci jocuri, dar din cate am inteles din postul tau, nu vrei jocuri).

love is a verb
Love is a doing word