Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Un intel core 2 duo 2.2 ghz, 2 gb ram si un ati radeon x1550, cam asta e PC-ul meu deocamdata. Si ce am observat e ca in mare parte placa video slaba ca africanii infometati sta intre mine si un fps acceptabil in jocuri gen The Long Dark, Salt, Planet explorers etc. deci as vrea sa-mi iau una noua. Intrebarea mea este ce placa video imi recomandati cu un buget redus, gen 300-400 lei maxim? Si avand in vedere ca sunt cam paralel cu hardware-ul, ce ar trebui sa stiu inainte sa fac un upgrade? Cine stie, poate o sa pot sa joc si Skyrim pe low, am vazut ca cerintele minime nu sunt foarte mari :D Daca stiti jocuri ok care ar merge pe PC-ul meu cu noua potentiala placa video nu ezitati sa mi le ziceti. Multumesc ca v-ati pierdut cateva minute din viata pentru mine.

Edited by Meitnerium
am mai adaugat ceva

Posted

Tinand cont ca actuala placa video e pe slot PCI-Express x16, inseamna ca asta este slotul destinat placii video aflat pe placa ta de baza.

In banii de care dispui, tind sa cred ca http://www.pcgarage.ro/placi-video/sapphire/radeon-r7-250-with-boost-1gb-ddr5-128-bit/ ar fi cea mai buna alegere.

• Upvote 1

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

• gaby changed the title to Recomandare placa video noua?
Posted

Atunci R7 250 sa fie, la Shortcut Computer are cu 390 de lei. Am mai vazut ca e si R7 240 care are tot gddr5 si tot un gb ram si e cu 100 de lei mai ieftina, care e diferenta?

Posted

Conteaza si tehnologia folosita si cum e fabricata.Cu cat e mai noua/sus in "rang" cu atat are mai multe optiuni, e optimizata mai bine.Daca ar fi acelasi procesor/ram/etc dar una cu software de 240 si alta 250, aia cu 250 ar merge mai bine

Posted (edited)

Conteaza si tehnologia folosita si cum e fabricata.Cu cat e mai noua/sus in "rang" cu atat are mai multe optiuni, e optimizata mai bine.Daca ar fi acelasi procesor/ram/etc dar una cu placa video 240 si alta 250, aia cu 250 ar merge mai bine

cred ca la aia te refereai :P

http://www.tomshardware.com/reviews/radeon-r7-240-and-250,3717.html

Edited by GodsOtherHand

love is a verb
Love is a doing word

Posted

Nu, ma refeream la model si la software-ul pus cu acel model.Daca ai avea 2 placi video identice tehnic dar una ar avea software de r7 240 si cealalta software de r7 250.Cea cu 250 ar merge mai bine fiindca software-ul e mai bine pregatit.

Posted

diferenta dintre 240 si 250 nu e de software. 

In general(daca nu chiar tot timpul) diferentele intre placile video nu sunt cauzate de software. 

Chiar si cele care se vand cu OC au diferente hardware (ventilator si radiator mai bun). 

love is a verb
Love is a doing word

Posted (edited)

Si atunci de ce ies unele update-uri doar pentru unele placi video care sunt din 2013 sau mai noi sau care sunt gtx750/ati r7 260 si mai sus? Nu fiindca producatorul "abandoneaza" tot ce e mai vechi sau "ieftin" ?

@GodsOtherHand  N-am vazut ca-i dat reply.Am vrut sa stie ca e important si modelul placii video.Nu vrea sa cumpere ceva care peste 1 an n-o sa se mai fabrice si va fi abandonat.

Edited by VladOcs
Posted (edited)

in primul rand, nu vad legatura intre ultimul tau post (VladOcs) si ce am vb mai sus..in al 2lea rand ala e un update de driver care iese. Nu ruleaza pe placa video, ci e doar un set de instructiuni prin care sistemu de operare interactioneaza cu placa video. Da, optimizari se pot aduce prin driver, dar numa pentru ca driverul vechi facea ceva gresit. 

Cat despre abandonarea a ce e vechi.. mi se pare si normal. Nu imi poti cere sa intretin o placa video care are 10 ani vechime. Asta inseamna bani, si ar insemna ca noile placi video ar fi de 2 ori mai scumpe, ca sa plateasca si pentru driverele celor vechi.

Edited by GodsOtherHand

love is a verb
Love is a doing word

Posted

Revenind la subiect acum, "acpi x86-based pc" din device manager este placa de baza? Daca da, suporta r7 250-ul? Si sursa mea aparent e un 450w Delux deci ar trebui sa mearga, din cate am vazut pe net r7-le necesita 400w.

Posted

acpi x86-based pc e doar o chestie generica.. ACPI parca e setul de specificatii prin care sistemu de operare interactioneaza cu hardware-ul. Cat toate compurile de tip desktop sunt apci x86. 

Dupa cum a zis si gaby, slotul e bun. Sursa pare suficient de puternica. Deci e totul ok.

• Upvote 1

love is a verb
Love is a doing word

Posted

Pentru a te lamuri ce componente ai in PC, vezi:

P.S: Mie de acolo cel mai mult imi place CPU-Z si HWinfo.

Am descarcat CPU-Z si se pare ca placa de baza e Gigabyte 945GZM-S2. Pe siteul lor nu zice nimic de GPU la specs deci ar trebui sa mearga nu? :))

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.