Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ne-a schimbat profu' de informatica si nu inteleg nimic de la asta =]]

Era surprinsa ca nu am facut in cls a X-a inmultirea unei matrice cu un scalar, alta matrice, etc.

Asa ca ni le-a predat pe toate intr-o ora. 

Am reusit sa scriu in cod "inmultirea unei matrice cu un scalar"

Din cate am inteles, se inmulteste scalarul cu fiecare element al matricei, si produsul se scrie intr-o matrice noua.

Vreau sa stiu dc e bine.

#include<iostream>
using namespace std;
int main()
{ float v[20][20],x,produs[20][20];
int i,j,n;
cout<<"n= ";cin>>n;
cout<<"Introduceti elementele vectorului: ";
for(i=0;i<n;i++)
 for(j=0;j<n;j++)
{
     cin>>v[i][j];
     produs[i][j]=2*v[i][j];
}

for(i=0;i<n;i++)
 {
     for(j=0;j<n;j++)
       cout<<produs[i][j]<<' ';
       cout<<"\n";
 }
return 0;}

Si nu prea am inteles cum se inmulteste o matrice cu alta matrice, tot restul anului or sa invat informatica de pe pctroubleshooting ca e teroare. 

Or sa revin cu o incercare scrisa in cod de a inmulti o matrice cu alta matrice, daca ar putea cineva sa ma ajute cu niste explicatii ar fi bine.  Multumesc!

• Moderators
Posted

Si nu prea am inteles cum se inmulteste o matrice cu alta matrice, tot restul anului or sa invat informatica de pe pctroubleshooting ca e teroare. 

Or sa revin cu o incercare scrisa in cod de a inmulti o matrice cu alta matrice, daca ar putea cineva sa ma ajute cu niste explicatii ar fi bine.  Multumesc!

Banuiesc ca nu ati facut inmultirea unei matrici cu alta matrice la matematica. E ceva mai ... bleah.

Spuneti la profa ca nu ati facut inca la mate inmultirea matricilor. E frustrant sa-ti bage cineva pe gat ceva ce se studiaza intens mai incolo la alt obiect.

• 2 weeks later...
Posted (edited)

e dusa rau saraca.

deci fii atent, a inceput la mate sa ne predea matricile si tot nu ne-a predat inmultirea  unei matrici cu alta intr-o ora, a zis ca facem data viitoare.

si ratata asta, ne-a "predat" toate operatiile cu matrici in 20 min.

"asta cu asta si asta cu asta, acum faceti voi acasa programul" 

vreau sa stiu daca or sa se foloseasca inmultirile astea intre matrici la programare mai incolo, mie mi se pare ca nu prea au rost.

Edited by ldd.man25
  • Moderators
Posted

vreau sa stiu daca or sa se foloseasca inmultirile astea intre matrici la programare mai incolo, mie mi se pare ca nu prea au rost.

Nu le-am folosit niciodata. Am vazut o problema de admitere la iasi unde cerea inmultirea a 2 matrici patratice, in rest nema.

Posted

cam nimic din ce inveti acolo nu va fi folosit. Dar 100% va fi folositor. 

Scopul nu e sa inveti sa inmultesti matrici, ci sa inveti ce poti sa faci. Sa inveti sa faci. Ca dupaia cand cineva vine si iti zice sa faci ceva, sa nu te gandesti la "ok, fac un for..dupaia as pune un if..sau tot un for?", si sa poti gandi problema intrun mod abstract, traducerea in program venind in mod natural, fara sa gandesti prea mult.

love is a verb
Love is a doing word

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.