Jump to content

Despre Java Script


Cjb

Recommended Posts

In cazul in care ati citit orice publicatie din domeniul IT in ultima vreme, mai mult ca sigur ca ati intalnit termenul "Java" sau "JavaScript". Daca va intrebati ce ce face Java, atunci va numarati printre majoritatea utilizatorilor de internet. Se pare ca toata lumea a auzit de Java, dar numai cativa stiu la ce e folosit.

De fapt Java este o platforma de programe inventate de cei de la Sun Microsystems. O platforma de programare este baza pe care programatorii construiesc aplicatii pentru calculatoare. Folosind Java, se pot crea programe cum ar fi procesoarele de texte sau aplicatii de calcul tabelar, care vor rula pe orice calculator cu orice sistem de operare. De exemplu, daca aveti Windows Xp iar prietenul dumneavoastra foloseste un Mac, fiecare dintre dumneavoastra va trebui sa foloseasca programe foarte diferite intre ele pentru a crea un memoriu care arata la fel. Teoretic, un program de procesare de text baza pe Java ar putea rula fara probleme pe ambele calculatoare.

Atunci cand se adauga continut Java paginilor Web, rezultatele pot fi atat distractive cat si utile afacerilor. Daca vizitati o pagina Web care contine o banda de informatii cu cotatii de bursa sau un ceas cu limbi, sunt sanse mari ca in spatele acestor lucruri sa se afle Java. Java mai poate fi folosit pentru a crea sisteme sofisticate de comandare online.

Forme simple de programare Java, numite miniaplicatii Java, se gasesc peste tot pe Internet. Un applet Java poate schimba, de exemplu, culoarea unui buton sau poate afisa un text in partea de jos a ecranului atunci cand treceti cu mouse-ul pe deasupra unul element declansator. Unele aplicatii Java pot sa puna muzica sau sa adauge unei pagini diferite efecte.

Cea mai buna veste despre Java este faptul ca nu trebuie sa faceti absolut nimic ca sa-l aveti. Daca folositi una din versiunile noi ale browserului dumneavoastra de Web, atunci veti putea cu siguranta vedea efectele programelor Java incluse intr-o pagina.

Java reprezinta in momentul de fata nu numai un simplu limbaj de programare ci insumeaza o serie de tehnologii ce pot fi folosite pentru a crea aplicatii complexe structurate pe mai multe nivele si care sa implice resurse variate. Una dintre aceste tehnologii oferite de JavaSoft (creatorul limbajului Java) este JDBC si ofera suportul pentru conectarea unei aplicatii Java la o baza de date.

JDBC este o interfata de programare a aplicatiilor pentru executia de interogari SQL si este compus dintr-o serie de clase si interfete scrise 100% in Java. JDBC ofera un standard pentru dezvoltarea de aplicatii ce folosesc baze de date. Folosind JDBC se pot trimite foarte usor interogari SQL catre un sistem de gestiune al bazelor de date virtual in sensul ca nu este necesara scrierea unui program Java care sa acceseze o baza de date MySQL si a unui alt program pentru a accesa o baza de date Oracle. Se poate scrie un singur program Java folosind JDBC care se poata trimite interogari SQL catre un anumit sistem de gestiune al bazei de date (SGBD).

Ideea de baza este scrierea unui singur modul program care sa fie independent de baza de date care se doreste a fi folosita si care sa permita accesarea oricarei baze de date. Microsoft a realizat acest lucru prin ODBC (Open Database Connectivity) ce ofera suportul pentru conectarea la orice baza de date ce ruleaza pe platforme Windows si nu numai. Java ofera suport pentru conectarea la o baza de date folosind ODBC insa aceasta nu este calea cea mai rapida si mai eficienta din mai multe motive:

* ODBC este o interfata scrisa in C si apelurile Java catre cod nativ scris in C nu ofera securitate, robustete si portabilitate

* ODBC este greu de invatat avand optiuni complexe chiar si pentru executia de interogari simple. JDBC a fost creat pentru a pastra lucrurile simple oferind capabilitati complexe

* Folosirea ODBC necesita ca driverele sa fie instalate manual pe fiecare masina client. Un driver JDBC scris 100% in Java este automat instalabil si portabil si sigur pe orice platforma

sursa : http://testemihaidinu.3x.ro/despre-java.html si http://www.epagini.com/internet/despre-java.php

"Trec peste tine daca nu am incotro"

resizedimage.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.