Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Buna ziua,

Se da un laptop care afiseaza display-ul foarte aiurea ca si cum nu ar face contactul, am conectat hdmi-ul la tv si afiseaza totul ok.

Intrebarea este de la ce poate fi mai exact?

Atasez pozele

ohvm7k.jpg

344bogo.jpg

Edited by misucatinas

Posted

Ok. Motivele in principiu ar fi 2:

1) Ecranul este dus. Sunt metode de a verifica dar din cate stiu ai nevoie de hardware facut special pentru asta. Un fel de tester.

2) Cum ziceai si tu, ceva nu face contactul bine.

Varianta a 2a e mult mai usor de verificat. Poti desface laptopul si sa verifici. Ai 2 puncte unde poti avea probleme: Ori la conectarea la placa de baza , ori in spatele display-ului unde intra acel ribbon cable. Eu as verifica prima oara in spatele displayului ca acolo e mult mai usor sa iasa. Dupa ce desfaci carcasa, o sa gasesti in spatele displayului ceva de genu:

Basic_Ribbon_Cable_Connector_Locked.jpg

Ridici de chestia neagra si ar trebui sa iasa banda afara. Dupaia o pui bine inapoi si cobori bucata aia neagra de plastic.

Ai grija sa nu tragi de banda, pentru ca e fragila. Odata ce ai ridicat plasticul ala negru, banda iese foarte usor afara (practic nu o mai tine nimic acolo).

App, la fel arata si daca intri in BIOS, nu?

love is a verb
Love is a doing word

Posted

Daca cumva cauti display nou, ai grija sa fie pentru modulul tau. Exista mai multe tehnologii care sunt incompatibile. Dupaia chiar daca e aceasi tehnologie, mufa poate sa fie diferita. Dupaia chiar daca e aceasi mufa, poate sa lucreze la alta tensiune. Am citit cazuri cu oamnei care erau fericiti ca au gasit inlocuitor, dar lau ars cand lau pus in laptop.

Cel mai bine e sa cauti de la acelasi model de laptop ca si al tau :P 

love is a verb
Love is a doing word

Posted

Nasol situatie, oricum eu iau legatura cu furnizori ce comercializeaza piese originale/compatibile pentru laptop-uri. Pana acum totul a fost ok. Dar este bine de stiut si multumesc pentru sfat!

• gaby changed the title to Imagine distorsionata pe display laptop!?

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.