+VladOcs Posted November 19, 2015 Report Posted November 19, 2015 Salut, am o problema cu spatiul.Am mai multe dosare.Fiecare dosar e intr-o arhiva.Nu le pot dezarhiva pe toate fiindca n-am destul spatiu.Intrebarea mea este:Daca le dezarhivez separat si le mut pe toate intr-o singura arhiva, ar ocupa mai putin spatiu? In loc sa am 12423 arhive cu dosare sa am 1 arhiva cu 12423 dosare in ea.Grija mea este sa nu fac atata munca si dupa sa vad ca ocupa mai mult spatiu asa si tot nu-mi incap pe HDD.
gaby Posted November 19, 2015 Report Posted November 19, 2015 Din cate imi aduc aminte din niste experimente mai vechi, vor ocupa acelasi spatiu (daca sunt arhivate folosind aceeasi metoda de comprimare).Edit later: Am facut un test rapid si ceea ce am scris mai sus s-a confirmat. 1 Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti. Cum pot sustine forumul? Cumpara de la eMag folosind acest link. --------------------
+GodsOtherHand Posted November 19, 2015 Report Posted November 19, 2015 Insa daca schimbi metoda de comprimare se poate sa ai rezultate mai bune. Totusi nu cred ca diferente majore. De ex folosind un fisier text de 6.8MB am obtinut urmatoarele rezultate:zip: 86kBrar:51kB7z: 12kB.Textul e usor de comprimat, nush ce fisiere ai tu acolo. Fiecare algoritm va da rezultate diferite la fisiere de tipuri diferite. Deasemenea fisiere deja comprimate nu se vor arhiva (de exemplu poze, filme.. astora nu prea le scade dimensiunea). 1 love is a verb Love is a doing word
gaby Posted November 19, 2015 Report Posted November 19, 2015 Pentru fisierele de dimensiuni mici si medii eu folosesc cea mai puternica metoda de comprimare (la WinRAR de exemplu e Best), insa, da, asa cum a spus GodsOtherHand diferentele nu sunt majore. Totusi, de la caz la caz pot conta . Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti. Cum pot sustine forumul? Cumpara de la eMag folosind acest link. --------------------
+GodsOtherHand Posted November 19, 2015 Report Posted November 19, 2015 Da dar tine muuuuuuult rau bestu lu winrar mai repede iti construiesti singur un hard love is a verb Love is a doing word
gaby Posted November 19, 2015 Report Posted November 19, 2015 De aceea o folosesc doar pentru fisierele mici si medii, unde mici inseamna pana in 100MB si medii peste 100 dar nu mai mult de 3-500 . Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti. Cum pot sustine forumul? Cumpara de la eMag folosind acest link. --------------------
+VladOcs Posted November 19, 2015 Author Report Posted November 19, 2015 Mersi de raspuns.Fac cu rar si dureaza cam 20-30 minute pentru a arhiva 50 GB si 10 minute pentru dezarhivare.
+GodsOtherHand Posted November 19, 2015 Report Posted November 19, 2015 inseamna ca nu face o compresie prea puternica love is a verb Love is a doing word
+VladOcs Posted November 19, 2015 Author Report Posted November 19, 2015 50 de Gb in 10 GB mi se pare rezonabil.Setari default pe winrar.Crezi ca se poate mai repede sau mai bine cu 7zip ?
+GodsOtherHand Posted November 19, 2015 Report Posted November 19, 2015 No idea. Poti incerca. de curiozitate..ce arhivezi? ma refer ce tip de fisiere love is a verb Love is a doing word
+VladOcs Posted November 19, 2015 Author Report Posted November 19, 2015 (edited) incerc sa ma grabesc sa am acces cat mai repede.Am un set de imagini de referinta. De la camioane pana la nave spatiale.Toate sunt JPG si au 189 GB arhiva Edited November 19, 2015 by VladOcs
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now