Jump to content

Comportament ciudat dupa schimbarea carcasei


Recommended Posts

Buna,.

Recent mi-am schimbat carcasa calculatorului. Atunci cand am vrut sa il deschid, calculatorul mergea (ventilatoare, beculete, auzeam si hard-diskul) dar monitorul nu primea semnal, iar dupa 5-15 secunde, se inchidea. Dupa cateva ore de cautat pe internet si incercat diferite metode, nu s-a schimbat nimic.

La soclul pentru placa de baza, am observat ca doar mufa cu 20 de pini era conectata, iar restul de 4 pini ai soclului (din 24) erau acoperiti de un capacel din plastic. Am incercat sa conectez mufa cu restul de 4 pini, care se atasa celei de 20, iar calculatorul a trimis semnal monitorului pana in momentul in care a trecut de detectarea hard-diskului si a unitatii optice, dupa care s-a oprit. Am incercat sa il deschid din nou, dar el a trecut in faza initiala in care monitorul nu primea semnal. Am scos mufa de 4 pini iar calculatorul a mers pana in momentul mentionat mai sus, dupa care sa oprit, iar la a doua incercare monitorul nu mai primea semanl. Am incercat sa pun mufa inapoi si am ajuns la concluzia ca daca alternez intre cuplarea si scoaterea mufei, calculatorul merge, iar uneori el a mers mai departe pana la un moment dat:

Se opreste dupa detectarea hard-diskului si a unitatii optice - cel mai des

Se opreste dupa initializarea BIOSului si a unui lucru numit "RAID" - uneori

Se opreste atunci cand incearca sa initializeze sistemul de operare - rareori

 

Observatii: 

- Placa de baza facea acel "beep" cand se pornea.

- Da, am incercat sa schimb sursa, dar nu s-a schimbat nimic (sursa cu care am inlocuit-o pe cea veche era cu 20W mai puternica)

- Am observat ca ventilatoarele merg mai incet cand monitorul nu are semnal decat atunci cand calculatorul merge, si accelereaza brusc atunci cand calculatorul decide sa arate ceva pe monitor.

- Am incercat sa imping componentele mai bine in soclurile lor.

- Nu am instalat nimic nou (doar am schimbat carcasa)

- Placa video si hard-diskul merg, monitorul fiind conectat la placa video , iar atunci cand calculatorul a mers pana la initializarea sistemului de operare a detectat Ubuntu si Windows 7 (totusi, tastatura se opreste dupa etapa legata de BIOS)

- Am incercat metodele cu "scoate cablul si tine apasat pe butonul de pornire pt 30 de secunde" (uneori functiona si aceasta metoda) si "scoate cablul si bateria si tine apasat..." 

- Am verificat si nu sunt suruburi libere prin carcasa

- Am verificat procesorul si am constatat ca pasta aceea speciala este uscata ( poate acest lucru este inculpatul : supraincalzire )

- Fata de carcasa cea veche, ventilatoarele sunt ceva mai apropriate, dar nu cred ca acest lucru este cel care cauzeaza problemele.

- In primele momente in care am reusit sa fac monitorul sa arate ceva, el a afisat o problema legata de absenta BIOSului din hard-disk sau floppy, dar ea nu a mai aparut.

 

Multumesc pentru ajutor.

 

EDIT: Cel care se opreste e calculatorul.

Edited by Turkish_Angora
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.