Jump to content

Google Rivalizeaza Din Nou Cu Microsoft


alexs

Recommended Posts

Gooogle a lansat ieri un rival al programului SharePoint de la Microsoft, un soft folosit la colaborarea dintre echipe de angajati. Programul de la Google, numit Google Sites, va face parte din seria aplicatiilor ce includ e-mail-ul, calendarul, procesare word, spreadsheet si prezentare software. Ca si alte elmente Google Apps, acesta va fi gratuit si nu va necesita instalare, mentenanta sau upgrade-uri.

Cu Google Sites, compania intra pe un segment de piata in valoare de 1 miliard de dolari pe an, asa cum a estimat in trecut Christopher Liddell, CFO-ul (chief financial officer) Microsoft. Aceatsa suma este relativ mica, insa nu nesimnificativa, fiind parte a diviziei de afaceri Microsoft a carui produs principal il reprezinta suita Office, tinta principala a demersului Google Apps. Divizia de afaceri a Microsoft a generat 4,8 miliarde de dolari in ultimul trimestru financiar.

Google Sites a fost construit pe baza tehnologiei de varf creata de JotSpot, fondat de Joe Kraus, care a mai pus bazele si proiectului Excite, portalul de Internet 1.0. Google a achizitionat JotSpot, care a dezvoltat o serie de unelte de colaborare in octombrie 2006.

Softul Google Sites permite grupurilor de utilizatori sa creeze cu usurinta documente Web care includ texte, imagini, clipuri, spreadsheet si altele. Initial, softul se va adresa in special utilizatorilor din domeniul afacerilor si este folosit si de grupul intreprinzator Google. ??€?

Cand oamenii sunt liberi sa faca ce vor, de obicei se imita unul pe altul.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.