Jump to content

Ati Radeon Hd 3870 X2


Cjb

Recommended Posts

ATI Radeon HD 3870 X2 integreaza intr-o placa grafica 2 GPU-uri Radeon HD 3870, conectate prin Crossfire. Desi la prima vedere 3870 X2 pare doar inghesuirea pe o singura placa a 2 placi Radeon HD 3870 si conectarea acestora prin Crossfire, exista cateva diferente fata de modelul cu un singur procesor.

recventa procesoarelor grafice este de 825 MHz, fata de 775 MHz la HD 3870, in timp ce frecventa memorie este mai redusa, de 1,81 GHz, fata de 2,25 GHz. Placa include aproximativ 1,3 miliarde de tranzistoare, adica aproape dublu fata de cele 666 milioane din HD 3870, ceea ce justifica cresterea corespunzatoare de putere de procesare, cotata de catre AMD la peste 1 TeraFlops, in timp ce performanta HD 3870 este de 497 GigaFlops.

Numarul procesoarelor de stream este si el dublu, de 640, ca si cantitatea de memorie, 512 MB per GPU.

Din primele review-uri, realizate de site-urile de profil inca inainte de lansarea oficiala, rezulta faptul ca Radeon HD 3870 X2 este o placa performanta, facand fata cu succes unei Nvidia 8800 GTX sau chiar, la anumite jocuri si configuratii, modelului de varf de la Nvidia, 8800 Ultra.

Performanta se pare insa ca depinde de suportul driverelor pentru anumite jocuri, o problema caracteristica configuratiilor Crossfire. Astfel, daca driverele nu includ un profil special pentru diferitele jocuri, spre exemplu in cazul unui joc nou, pentru care driverele nu sunt inca updatate, placa are o performanta aproape similara cu HD 3870, care este insa de 2 ori mai ieftina.

Radeon HD 3870 X2 este deja disponibila, urmand a fi adusa pe piata de o varietate de producatori de placi grafice, pretul urmand sa fie undeva in jurul a 450 $, un atu important fata de Nvidia, 8800 GTX costand peste 500 $, iar 8800 Ultra ajungand la 800 $.

Detalii pot fi gasite pe site-urile care au realizat review-uri ale acestei placi grafice, precum Hot Hardware, Tom??€

"Trec peste tine daca nu am incotro"

resizedimage.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.