Jump to content

Recommended Posts

Posted

Urasc laptop-urile, iubesc statiile. nu are are rost sa enumar motivele. dar fiind mereu pe drumuri si locul de munca e de asa natura sa ma plimb ca pasarile calatoare, am nevoie de un laptop. nu neaparat pt. gaming ci pt. programare. pe care sa imi mai mearga k-lumea un virtual box, pe care sa mai bag un linux, un OS pt. android, etc.

dupa mintea mea de taran, as alege ceva intre dell si asus. poate mai mult dell.

si da, stiu ca orice dorinta se rezuma la bani, bugetul e undeva intre 3000 - 3200 - 3500 cu cantec.

de asemenea, m-ar interesa sa fie si flexibil cand vine vorba de inlocuirea pieselor, caci cel putin 2-3 ani de zile nu tare as vrea sa-l schimb.

astept sfaturi pertinente, multumesc anticipat.

sper sa nu fi gresit sectiunea pentru acest tip de topic, daca cumva e postat gresit, rog un moderator sa imi mute topicul in locul potrivit.

Posted

asta cu sfaturi pertinente e urat formulata, mai ales cand postezi pe un forum gratuit.  

Vrei sa tina bateria mult, sau o sa ai tot timpul o sursa de curent la indemana? 

Vrei sa fie mic si portabil (13-14") sau clasic de 15" ?

http://www.pcgarage.ro/notebook-laptop/hp/156-probook-450-g3-fhd-procesor-intel-core-i5-6200u-3m-cache-up-to-280-ghz-4gb-500gb-7200rpm-gma-hd-520-grey-freedos/

http://www.pcgarage.ro/notebook-laptop/asus/133-x302la-fhd-procesor-intel-core-i7-5500u-4m-cache-up-to-300-ghz-8gb-1tb-plus-24gb-ssh-gma-hd-5500-freedos-black/ - asta are 4gb ram integrat, si mai poti sa pui o placa de 8gb pentru un maxim de 12gb. Ar trebui sati ajunga pentru 2-3 ani. 

Eu personal tias recomanda sa mergi pe solutii de la intel (si procesor si placa video) daca vrei Linux. Cu placile video de la nVidia si AMD o sa ai probleme (drivere ca ceapa mostly). Si nici nu merge f bine gpu switchingul, deci vei rula probabil doar pe dedicata => bateria tine mai putin. Exista bumblebee pentru nvidia+intel, dar nu e solutie oficiala si nush cat de bine merge in general (in cazul meu merge bine, dar nam incercat pe alte laptopuri).

love is a verb
Love is a doing word

Posted

aia cu pertinenta nu a fost spusa in sensul rau al cuvantului, nvm.

la monitor, da, as vrea ceva mai clasic si putin mai mare, daca se poate. :))

ce am mai sesizat eu asa din alte review-uri citind povesti nemuritoare pe site-uri de specialitate, se supraincalzeste hdd-ul foarte rapid la asus-uri. nu stiu cat de reala e povestea. acuma da, depinde si ce produs prinzi, ca no, ca in orice proces de productie, unele devin rebuturi chiar si dupa testare/vanzare.

Posted

Eu am un asus x552vl. Nu am probleme cu incalzirea, chiar sta bine (mai ales ca e model mega ieftin). Chiar si cand il fortez temperaturile arata ok (simple browsing nici nu aud ventilatorul, mergand extrem de incet).

Unde sta naspa e displayul, care e foarte greu sal pui intro pozitie unde culorile arata ok (te misti putin intro parte si deja nu mai vezi culorile ok). Dar nah, a costat 20mil pentru un i5 acu 2 ani :P.

love is a verb
Love is a doing word

• gaby changed the title to Recomandari laptop business (3500 lei)
Posted

Acuma miam amintit, despre asus, ca am observat probleme la incarcator. Stie 3 persoane care or avut probleme cu incarcatorul (asus) ca sa dus cablul la mufa, si nu mai incarca decat in anumite pozitii. Eu personal nam avut problema asta, dar te anunt doar sa ai grija  :P 

love is a verb
Love is a doing word

Posted

acuma am observat ca s-a modificat titlul topicului in business. ca tot e business, am obs. ca foarte multi bijnisi mani din astia aleg macbook-uri. acuma nu cred ca neaparahat pt. programare, ci asa pt. prezentari, proiecte in word, etc.

tehnica de la iphone cu bateria capsulata e si la macbooks?

Posted

Pare smecher. Vezi ca nu are VGA (poate ai nevoie, tu sti asta. Daca legi frecvent la proiectoare de la lucru/scoala...).

Aici ai cateva cuvinte de la un site unde ma uit deobicei pentru recenzii pe scurt: http://www.notebookcheck.net/Asus-N551JK-CN166H-Notebook-Review.135234.0.html

Singuru lucru naspa e ca e destul de gros fata de multe late laptopuri noi. Dar avantajul e ca va fi mai rece, avand o ventilatie mai buna (si mai silentios)

love is a verb
Love is a doing word

Posted

Știu că mulți detestă ce îți voi recomanda, dar daca vrei laptop strict pentru servici, cele de la Acer sunt destul de bune. Folosesc un Acer Aspire ES1-512-206Q și sunt mulțumit de el având în vedere că nu îl folosesc pentru jocuri, doar lucru în Office, ceva pdf-uri, net, filme și bateria ține, pe jucate, undeva la 6 ore, și la o utilizare normală 8 ore, stând degeaba m-a ținut chiar și 13 ore (no bullcrap). Sunt  o mulțime încă la vânzare din seria asta, care au o baterie ”eco”.

Ceva mai performant, dar scump: http://www.cel.ro/laptop-laptopuri/laptop-acer-aspire-e5_572g-i7_4712mq-1tb_5400rpm-4gb-gt940m-2gb-dvd_rw-l/

Ceva mai ieftin, dar destul de bun: Laptop Acer Aspire E5-521G-41FL

Posted

in primul rand, chiar vreau sa va multumesc frumos pt. recomandari. se pare ca pertinenta pomenita in primul post s-a tinut la un rang inalt. am de unde alege, e foarte posibil sa mai revin cu un update. pt. ca as mai vrea sa mai fac un mic efort financiar. poate undeva pe la 4400-4500. in schimb, as vrea sa mai adaug cate ceva:

- ma apuca dracii cand vad cat cacat de bani trebuie sa bag intr-un laptop si ce AVION de statie imi puteam face...

- sunt mirat ca nimeni nu a pomenit nimic de dell la laptop-uri. asa din ureche muzicala stiam ca erau foarte apreciate, mai ales cand eram in studentie.

- poate asteptarea asta putina, cat o fi ea, va mai scoate pe felie ceva reduceri de pret, automat si alte configuratii.

Posted

Daca poti depasi putin bugetul de 3500 te poti uita si peste: Laptop Gaming ASUS ROG G551JW-CN319D cu procesor Intel® Core™ i7-4750HQ, 2.00GHz, Haswell™, 15.6", Full HD, 8GB, 1TB + 24GB SSD, DVD-RW, nVidia GeForce GTX 960M 4GB.

Chiar daca este recomandat pentru gaming, il poti folosi fara probleme si in mediul business. Are in plus fata de modelul anterior prezentat pe mine un procesor ceva mai nou, HDD+SSD, si o placa video mai noua.

Referitor la Dell, eu m-am uitat peste oferta lor de produse, dar un model mai interesant depasea bugetul tau. Costa cam mult brand-ul in cazul lor :P.

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Posted

Dell nu prea face laptopuri ieftine de felu lor... ai Alienware pentru gaming, si eu stau bine pe capitolu business (aici ma refer laptopuri 50+ care le cumpara firmele pentru ca tin mult).

Dell XPS 13 e un laptop genial din punctul meu de vedere, dar nu e ceea ce cauti tu :P

love is a verb
Love is a doing word

Posted

nu e ceea ce cauta banii mei, mai bine zis. da, iau in calcul si varianta aia de mai sus a lui gaby. ideea e ca tot ce tine sisteme de operare si aplicatii in urmatorii 3 ani sa duca laptopul fara griji. adica no, cat de cat.

Posted
3 hours ago, nimicspecial said:

- ma apuca dracii cand vad cat cacat de bani trebuie sa bag intr-un laptop si ce AVION de statie imi puteam face...

Tine minte ca laptopu vine si cu tastatura, si cu monitor, si cu boxe, si cu baterie.. :P 

Cat despre 'sa mearga tot in urmatorii 3 ani', stai linistit. Poti sa iei si procesor pentium, ca sistemu de operare, browsere, filme, tot or sa mearga la fel ca acum :)). Nu mai e cresterea aia de altadata a cerintelor. 

Caz concret..laptopu meu de acasa are 2 ani. Procesor i5 3230m. Duce orice arunci la el chiar si acum. Si usecaseu meu e relativ asemanator cu al tau (browser, filme, IntellliJ si Eclipse pentru cod, mai un virtualBox cand am nevoie... ).

Tot ce te sfatuiesc e sa umplii laptopu de ram :P Nu cauta sa il cumperi cu tot ramu deja instalat, da cumpara si o placuta de 8gb sau cat io trebui (adica nah, in functie de laptop, nush ce laptop alegi). 

love is a verb
Love is a doing word

Posted (edited)

de ce cu tastatura? ca sa nu o f*t pe aia actuala in caz de hard keyboarding? ii uriasa? incape toata hardughia intr-o bucata de acea de geanta pt. laptop?

e dificil de pus placuta aia de rami in laptop sau trebuie sa o trimit la astia din garantie sa imi puna una? intreb ca pana acum nu am schimbat niciodata vreo componenta pe un laptop.

Edited by nimicspecial

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.