Jump to content

Recommended Posts

Posted

Depinde de producător: sunt care încurajează upgrade la HDD și RAM și le fac mai accesibile punându-le pe spatele laptopului, alții le instalează direct în carcasa lui și trebuie demontat să ajungi la ele.

Posted
3 hours ago, nimicspecial said:

de ce cu tastatura? ca sa nu o f*t pe aia actuala in caz de hard keyboarding? ii uriasa? incape toata hardughia intr-o bucata de acea de geanta pt. laptop?

e dificil de pus placuta aia de rami in laptop sau trebuie sa o trimit la astia din garantie sa imi puna una? intreb ca pana acum nu am schimbat niciodata vreo componenta pe un laptop.

Cei cu tastatura? Ca nu mam prins la ce te referi:))

Cat despre adaugarea de ram, e usor deobicei. Cand alegi un laptop, uitate pe net (google, youtube) cum se desface laptopul. Majoritatea laptopurilor (exceptand apple) au un capac mic pe care il dai jos, si ai acces doar la ram si la hdd, pentru a facilita upgrade-ul. Astfel, nu pierzi garantia cand faci upgrade la aceste piese. Dar depinde de laptop (deobicei la cele extra-slim acest lucru lipseste, pentru ca ar adauga putin la capitolul grosime).

love is a verb
Love is a doing word

Posted

Cum adica sa schimbi tastatura? Sa o schimbi cu una mai buna, nu exista. Poti doar sa o schimbi cu una de la acelasi model. Deobicei nu e greu (desfaci cateva suruburi, cat sa desfaci carcasa. Dupaia tastatura e prinsa de placa de baza cu un ribbon cable. E destul de usor.

Dar nu prea se strica tastatura laptopului

love is a verb
Love is a doing word

Posted
7 hours ago, GodsOtherHand said:

Cum adica sa schimbi tastatura? Sa o schimbi cu una mai buna, nu exista. Poti doar sa o schimbi cu una de la acelasi model. Deobicei nu e greu (desfaci cateva suruburi, cat sa desfaci carcasa. Dupaia tastatura e prinsa de placa de baza cu un ribbon cable. E destul de usor.

Dar nu prea se strica tastatura laptopului

Totusi,ma gandesc de unde stereotipul asta.

Pe Neowin si Tom's imi tot ziceau sa-mi cumpar o tastatura externa de laptop (de-aia de se conecteaza prin USB) sau/si una wireless.

Ca vezi-doamne,la cum tastezi pe dansa,aleluia...

Unde-i logica?

Posted
12 hours ago, GodsOtherHand said:

Eu nam mai auzit vreodata duma ca sa nu folosesti tastatura laptopului, ca se strica. Acu e prima oara.

Mai ca ma si agresau verbal,c-o sa-mi sara butoanele si ca nu va mai fuctiona ok dupa 1 sapt. -2.

A trecut o jumatate de an,Florin,brand-new.

• 4 weeks later...
Posted (edited)

asa, revin cu un update la acest topic:

am marit bugetul pana in 4400 RON;

si m-am axat pe asta: http://www.cel.ro/laptop-laptopuri/laptop-asus-rog-gl752vw_t4015d-i7_6700hq-1tb-8gb-gtx960m-4gb-fullhd-l/

m-as fi inclinat si spre un dell, dar no...

ce ma intereseaza pe mine in mod special este ca laptop-ului astuia sa ii mai pot adauga rami + ssd. si tastatura sa poata fi schimbata usor. plus, am vazut la la macbook-uri, prin cablu o tastatura din aia simplista si smechera, sugestii?

EDIT: FOARTE IMPORTANT: sa ruleze windows 10 fara baiuri pe el + drivere, etc.

Edited by nimicspecial
Posted

laptopu ala are ram ddr4. Orice recomandare tias face ar fi inutila. Cam orice ddr4 de 8 giga ar trebui sa fie suficient.

SSD iara..recomand samsung sau intel. Dar treaba ta care vrei...

Despre tastatura, cauta modelu laptopului + change keyboard    sau   modelu laptopului + disassembly, si o sa vezi pe acolo cum se face.

• Upvote 1

love is a verb
Love is a doing word

Posted

@nimicspecial: laptop-ul de pe cel.ro nu suporta si SSD si HDD. Astfel, daca vrei sa ii pui si SSD va trebui sa ii scoti HDD-ul si sa il inlocuiesti cu un SSD.

Daca doresti suport pentru HDD + SSD ai nevoie de un model (cu dual bay) ca acesta: Laptop Gaming ASUS ROG G551JW-CN319D cu procesor Intel® Core™ i7-4750HQ, 2.00GHz, Haswell™, 15.6", Full HD, 8GB, 1TB + 24GB SSD, DVD-RW, nVidia GeForce GTX 960M 4GB.

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Posted

Da dar zice acolo ca e 'for cache'. Din aia inteleg ca e pus sa fie folosit doar ca si cache, si nu e expus ca stocare.. ce-i drept nu prea m-am documentat, e asa la prima vedere :P

• Upvote 2

love is a verb
Love is a doing word

Posted

Hmm, bine ca mi-ai atras atentia. Am intrat din nou pe acea pagina si vad ca scrie:

There’s a small square window on the right which reveals the optional 24GB SSD cache, but this is inaccessible and must be purchased pre-installed if you want it.

Asta inseamna ca nu poti umbla la el...

Un model cu Dual Bay in adevaratul sens al cuvantului ar fi asta: Asus ROG G771JW-T7022D cu procesor Intel® Core™ i7-4720HQ, 2.60GHz, Haswell™, 17.3", Full HD, 8GB, 1TB, DVD-RW, nVidia GeForce GTX 960M 4GB, Free DOS, Black.

Sau altele pe aici: http://www.pcgarage.ro/notebook-laptop/filtre/stocare-dual-hdd-suport-da/

• Upvote 1

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Posted

pt. ca n-am mai instalat windows in mixtura asta ssd + hdd. care e procedura? trebuie sa instalez pe ambele? adica ar veni vreo 3 partitii? 

si pt. windows 10 recomandati sa ii fac prin update de la 8.1 pro sau direct?

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.