Jump to content

Dupa reparare, iPhone-ul poate afisa eroarea 53

gaby

Recommended Posts

Apple a introdus in al sau iOS 9 un sistem de verificare al pieselor telefonului, care daca nu detecteaza componente originale face ca telefonul sa se inchida fara nicio avertizare, afisand mesajul de eroare (53). Acest comportament a fost observat recent de utilizatorii ce au avut probleme cu senzorul de amprenta, butonul home sau conectorii aferenti, si care le-au reparat/inlocuit in service-uri neautorizate. De aici s-a tras concluzia ca Apple doreste sa elimine posibilitatea repararii produselor sale cu alte piese decat cele originale, si mai costisitoare.

Modelele afectate pana in acest moment sunt iPhone 5S, iPhone 6 si 6S, iar verificarile s-ar parea ca se fac deocamdata doar pentru componentele amintite mai sus. Totodata, se crede ca pe viitor ar putea fi verificate si ecranele sau alte componente ale telefonului.

Este o intreaga harmalaie pe Internet pe aceasta tema, ca vai cat de malefic este Apple si cum vrea el sa castige mai multi bani din produsele sale. EI bine, daca ar fi sa ma intrebati pe mine, proprietar fiind al unui iPhone (de exemplu), nu mi-ar conveni din start sa pun alte piese decat cele originale in terminal, in cazul in care una s-ar defecta. E adevarat ca cele originale sunt mai scumpe, si ca service-urile autorizate probabil ma vor taxa mai mult decat unele neautorizate, dar ar trebui (teoretic macar) ca reparatia sa fie mult mai calitativa. E ca si cum imi iau un BMW dar nu imi permit sa merg cu el sau in cazul in care se strica il carpesc la colt, la nea Castana.

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

• gaby changed the title to Dupa reparare iPhone-ul poate afisa eroarea 53

Stai liniștit Florin e plin OLX-ul, Tocmai.ro ( vânzători neautorizați care vând telefoane fake-uri, furăciuni aduse din străinătate ) , unele blocate ICloud și toate cele .. Sincer mie mi s-a stricat bateria originala și nu am schimbat telefonul, am cumpărat alta ( originală of course ) , și am schimbat-o eu.. Urmând Tutoriale de desfacere iPhone , înlocuire piese și toate cele .. Sincer , nu am încredere nici în firmele autorizate , ei zic : "da dom'le e originală , te vrăjesc ", mai cer și o căruță de bani , mai pun și piese fake sau mai știu eu ce .. Ei s-au ales și cu banii și te-au / ne-au păcălit pe noi ca pe "fraieri" ( scuzați expresia )!

De aceea de cele mai multe ori, e indicat să luați legătura cu firme speciale și dotate cu aparatură și sisteme performante , care chiar se pricep ... nu orice nea Caisă care vinde huse sau folii de sticlă la taraba din piață! Aveți grijă, mulți vor să vă păcălească,  doar pentru dorința lor de "înnavuțire" pe seama necunoscătorilor!

Vă doresc o zi frumoasă!

Edited by Amon

• gaby changed the title to Dupa reparare, iPhone-ul poate afisa eroarea 53
  • 2 weeks later...

Update!

Desi Apple a insistat ca masura este una de securitate, menita sa previna acesul altei persoane in telefon prin schimbarea componentelor de autentificare, se pare ca nu a putut rezista la miile de plangeri. Astfel, odata cu iOS 9.2.1 eroarea dispare, doar ca senzorul de amprenta ramane dezactivat, din aceleasi considerente de securitate. Acesta trebuie reparat intr-un service Apple pentru a-si reveni.

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif