Jump to content

Windows Xp Sp3


Cjb

Recommended Posts

Directorul tehnic si de securitate de la Microsoft Franta, Bernard Ourghanlian, a afirmat ca, dupa ce Windows Vista va fi finalizat si lansat, Microsoft va introduce si Service Pack 3 pentru Windows XP. Acest lucru reprezinta un indiciu clar ca Windows XP este inca un produs foarte important pentru Microsoft si ca nu va fi ignorat in favoarea lui Windows Vista. Ultimul Service Pack pentru Windows a aparut in septembrie 2004 si a inclus o serie de moficiari radicale, mai ales in ceea ce priveste securitatea acestui OS.

Oficialul de la Microsoft Franta nu a dat nici un fel de detalii despre ce anume ar putea sa includa acest update, dar speculatiile si zvonurile indica faptul ca ar putea fi vorba de introducerea lui WinFS.

WinFS este un nou tip de sistem de fisiere, cu care Microsoft dorea sa inlocuiasca NTFS in Windows Vista, idee la care, insa, s-a renuntat. Microsoft va introduce totusi WinFS dupa lansarea lui Windows Vista, asa ca s-ar putea sa vedem destul de repede si un Service Pack 1 pentru acest OS.

Cat despre Windows XP SP3, faptul ca acesta va aparea la aproape doi ani dupa SP2 ofera un interval de timp foarte mare, dar trebuie tinut cont de faptul ca majoritatea update-urilor sunt furnizate de Microsoft prin Windows Update. Asa ca lansarea unui nou Service Pack poate fi amanata, mai ales ca Microsoft se concentreaza acum numai pe Windows Vista.

episodul al treilea al serialului Service Pack dedicat sistemului de operare Windows ar trebui sa apara in cel de-al treilea trimestru al anului viitor, dupa lansarea atat de asteptatului sistem de operare Vista.

Anuntul este oficial, iar acei utilizatori care nu sunt convinsi inca de performantele Vistei vor putea sa ramana la vechile Windows XP-uri, pe care sa le mai retuseze pe ici pe colo, in punctele esentiale, odata cu aplicarea noului Service Pack.

Din perspectiva functionalitatilor, Microsoft nu a facut nici o precizare, dar este clar ca acest nou service pack va corecta un numar important de bug-uri ale Windows-ului XP si ar putea face automat upgrade-ul la Internet Explorer 7. De asemenea, Service Pack 3 ar putea aduce si cateva imbunatatiri la nivelul firewall-ului si este posibil sa reorganizeze unele patch-uri si actualizari de securitate publicate dupa aparitia Service Pack-ului 2.

SP3 va include suport pentru WPA 2.0 si WiFi, plus platforma .NET FrameWork 2.0.

Windows Media Player s-ar putea regasi in acest update prin versiunea sa 11, dar, pana la urma, toate acestea sunt doar presupuneri, care urmeaza sa fie confirmate sau infirmate de Microsoft in urmatoarele luni.

sursa:news.softpedia.com

"Trec peste tine daca nu am incotro"

resizedimage.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.