Jump to content

Sony Ericsson - Un Nou Patent Psp Phone ?


Cjb

Recommended Posts

A fost descoperit un alt patent Sony Ericsson pentru un device ce combina functionalitati de telefon cu cele ale unei console portabile de jocuri si care ar putea concura si cu iPhone.

Zvonurile despre asa-numitul PSP Phone pe care Sony Ericsson l-ar pregati s-au tot raspandit pe net de la patentul descoperit anul trecut, ce indica un astfel de device.

Acum a iesit la iveala un alt patent al companiei japonezo-suedeze, ce indica o alta abordare pentru un astfel de device. Patentul descrie un device ce are pe toata suprafata un ecran de tip touchscreen si care integreaza tehnologie de feed-back haptic. Device-ul ar include si un accelerometru sau alt sensor de orientare, ce ar permite ca interfata acestuia sa se modifice in functie de functionalitate si pozitie.

Datorita mecanismului de feedback tactil haptic, ce ofera nu doar vibratii la atingere, ci senzatii ce simuleaza butoanele fizice, se elimina nevoia de astfel de butoane incluse in device, iar ecranul poate acoperi toata suprafata si poate fi reconfigurat dupa dorinta.

Patentul prezinta mai multe moduri de functionare, printre care unul similar unui telefon clasic, in care ecranul se imparte in doua, in partea de jos aparand o tastatura, iar in cea de sus un ecran, sau modul de gaming, in care device-ul imita interfata unui Sony PSP, dupa cum se poate observa in imagine.

Device-ul nu se opreste aici, putand functiona si ca un player multimedia, o camera digitala sau un device de browsing pe internet, aducand deja cu un iPhone, la care se adauga partea de gaming.

Interesant este ca patentul nu este unul nou, fiind depus pe 30 august 2006, inainte de aparitia iPhone-ului. Din pacate, faptul ca nu s-a si materializat intr-un device pana acum poate indica si faptul ca acest lucru are sanse mici de a se intampla. Dar acest lucru ramane de vazut.

Patentul depus in Statele Unite arata planurile pentru un telefon mobil al carui ecran se roteste la 90 de grade, imaginea adaptandu-se in mod corespunzator.

Sub ecran se gasesc mai multe taste, ale caror functii se schimba in taste de control de jocuri in momentul in care ecranul este rotit in mod landscape.

Sony Ericsson foloseste deja brand-urile Walkman si Cybershot de la Sony in telefoanele sale, asa ca un model PSP nu ar fi de mirare.

Printre alte functionalitati descrise in patent, care a fost depus pe 31 mai 2007, se gaseste descrierea modului in care se preia un apel in timpul ce utilizatorul se joaca. In loc de iesire automata din joc, pe ecran apare o fereastra pop-up, in care utilizatorului i se cere sa confirme daca doreste sa suspende jocul si sa preia apelul.

sursa: www.blitztech.ro

possiblesonyericssonpspzj6.jpg

pspphonepatentmicuq4.jpg

sepatent1bi1.jpg

sepatenttouchscreensmalqb1.jpg

" N-am, pleacă ! "

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.