Jump to content

Controlul Apple Asupra Softului Iphone


Cjb

Recommended Posts

Echipa iPhone Dev, formata din dezvoltatori independenti de soft, a spus ca mai dureaza putin pana cand va lansa un nou produs care va dezactiva controlul Apple.

Echipa lucreaza la acest produs, numit Pwnage, care permite iPhone-urilor sa descarce si sa ruleze alte programe care nu au trecut prin vreun control oficial Apple.

Pwnage este ultimul exemplu de activitate de subminare facuta de catre dezvoltatori in detrimentul Apple. Odata distribuit acest soft, Apple nu va mai putea obtine 30% din vanzarea fiecarui soft vandut pentru iPhone.

Noul soft va afecta si planurile Apple de a vinde mai multe iPhone-uri catre domeniul business, anuntate in urma cu doua saptamani. Compania a anuntat ca fiecare dispozitiv va avea acces la Outlook email de la Microsoft. De asemenea, Apple planuieste sa furnizeze si softuri de la SAP AG sau Oracle.

Un purtator de cuvant Apple nu a vrut sa comenteze cu privire la Pwnage, spunand ca politica firmei nu vorbeste despre produse in proces de dezvoltare, de la alte companii.

La scurt timp dupa lansarea iPhone, Apple a promis ca va lasa iPhone-ul deschis pentru dezvoltatori, dandu-le posibilitatea sa creeze optiuni Web pentru dispozitiv.

Dar multi dintre dezvoltatori nu au asteptat canalele oficiale. La cateva zile dupa lansare, ei au venit cu primul soft de deblocare a telefonului pentru ca acesta sa poata functiona si intr-o retea GSM, nu numai pe AT&T, care, la momentul acela era singurul furnizor de servicii pentru iPhone.

Chiar daca Apple a scapat de aceste probleme printr-un update propriu, deblocarea softului inca se practica si se vinde bine. Aproape 25% dintre iPhone-uril vandute sunt deblocate.

sursa:www.pcworld.ro

"Trec peste tine daca nu am incotro"

resizedimage.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.