Jump to content

Recommended Posts

Posted

Daca sunteti pasionati de domeniul IT stiti deja ca Windows 10 colecteaza o cantitate mare de date despre utilizatori (locatia dispozitivului si istoricul locațiilor, persoanele de contact, voce, istoricul cautarilor, detalii despre calendar, istoricul continutului si comunicatiilor din mesaje si aplicatii si alte informații despre dispozitiv, istoricul de navigare, etc.). Si totusi, daca vrei sa ai ultimul sistem de operare in materie de Windows atunci vei accepta asta, intr-o oarecare masura. Am citit recent cum ca dezactivarea anumitor functii din Windows 10 ar face ca sistemul de operare sa nu mai colecteze si trimita chiar asa o cantitate mare de date despre utilizator. Despre ce nu am reusit sa ma informez inca este ce ar trebui sa dezactivam pentru a mai orpii din colectarea de date. M-am gandit ca un topic in acest sens ar fi interesant si util pentru mai multa lume.

Ultimul meu topic interesant: Ce este un laptop Nova?
Vizitez des sectiunea de Cerinte de Sistem.

Posted

1) În Setări - Conturi - Sincronizați setările recomand ca totul să fie activat. Această funcție salvează toate modificările făcute contului vostru Microsoft (asta doar dacă folosiți unul).

2) În Setări - Sistem - Hărți offline puteți dezactiva toate opțiunile de actualizare a hărților Microsoft. Există Google Maps și mi se pare inutil.

3) Pentru cei ce urăsc ”Auto corect” , puteți dezactiva acest lucru în Setări - Dispozitive - Tastare.

4) Pentru a opri colectarea datelor, mergeți în Setări - Confidențialitate. Dezactivați absolut tot din fiecare sub-grupă (General, Locație, Cameră, Informații cont etc) exceptând Microfon (pentru cei ce vorbesc prin Skype de exemplu) și Sincronizarea cu dispozitive (pentru cei ce au console Xbox One sau 360 și același cont Microsoft ca și pe laptop).

5) Tot în Setări - Confidențialitate, avem sub-grupa Frecvență feedback: dacă doriți ca Microsoft să nu vă contacteze cu eventuale chestionare de îmbunătățire a sistemului de operare, în meniul drop-down selectați ”Niciodată”. De asemenea, în Date de utilizare și diagnostic, puteți selecta să trimiteți date despre dispozitiv către Microsoft ”de bază”, un raport simplu doar hardware, fără informații personale gen aplicații, adresă cont Microsoft, mesaje și tot felul.

6) În Setări - Securitate, recomand să dezactivați Windows Defender. E un ”antivirus” implementat în Windows care blochează absolut tot ce i se pare suspect, chiar dacă acel fișier e un fals pozitiv.

• Upvote 2
Posted

Ba da. Ca și Siri a celor de la Apple, tot ce vorbești cu dânsa (inclusiv tot ce caută, de la cea mai apropiată cafenea până la un fișier care i-l soliciți din calculatorul tău) e urcat în baza de date Microsoft. Doar că, eu unul nu am avut de-a face cu ea când am făcut upgrade la Windows, chiar și acum îmi zice că nu e disponibilă pentru regiunea mea (eu am setat laptop-ul în română). Probabil, dacă aș schimba regiunea pe S.U.A, s-ar activa și la mine.

Oricum, dacă cineva dorește s-o dezactiveze pe Cortana, în Taskbar-ul de la Windows dați click pe Search - Setări și dezactivați absolut tot ce e acolo.

2DDL4k.jpg 

Dacă nu apare/ nu aveți funcția Search pe Taskbar, faceți click dreapta pe Taskbar - Căutare - Afișare pictogramă de căutare.

• Upvote 1

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.