Jump to content

Recommended Posts

Posted

Salut, vreau sa imbunatatesc pc-ul actual. Am un dual core g2020 pe socket vechi cu o sursa no name.

Vreau sa cumpar un procesor cu 4 nuclee, placa de baza pentru procesor cu 4 sloturi de ram si sursa care sa suporte o placa video cu alimentare separata.Am tot vazut pe emag/internet procesoare amd cu 8 nuclee, 6 nuclee, frecventa de 4300 si alte dracii.Ma poate ajuta cineva?

Incerc sa ma incadrez in 1000 ron.

Ma gandeam la AMD Godavari A10 X4 7870K, 3900MHz, 4MB, Socket FM2+

cu placa de baza http://www.emag.ro/placa-de-baza-gigabyte-f2a68hm-ds2-socket-fm2-ga-f2a68hm-ds2/pd/D6G7BYBBM/

si sursa chiar n-am idee.

Posted

placa video nu conteaza, voi lua mai tarziu nvidia 950 sau asemanator.Sa aiba 4 sloturi.Am 2 de 4 gb si 2 de 2 gb.

Am incercat cpu pe intel dar e muelto scumpo

Posted

Placa video contează, într-o oarecare măsura, pentru sursă. Dacă ai de gând să-ți cumperi un GTX 950, poți folosi o sursă de 500W (poate 550W?) dar vezi să aibe în dotare și alimentarea separată.

Ce ți-ai ales tu, nu e rău deloc pentru gaming.

Posted

ok, dar ce model.Ca aia ma terorizeaza.Sunt surse de 500w la 60 de ron si la 500 de ron.Dupa ce trebuie sa te uiti?

Nu e rau in ce sens? sunt si modele "mai bune" cu 50-100 ron mai mult si nu ma deranjeaza sa dau un pic mai mult pentru ceva mai puternic.Am totusi nevoie in modelare/randare 3d. Dar deja ma pierd in ele.Plus ca e prima data cand folosesc amd.

Ar merita asta ? Ce vine dupa el, cu 30-40 ron ami scump consuma 125W totusi n-as vrea ceva peste 100W sa-mi mamance viata

http://www.emag.ro/procesor-amd-fx-x8-8300-3300mhz-16mb-socket-am3-box-fd8300wmhkbox/pd/DWTCMMBBM/

sau asta e cel cu 125 W

http://www.emag.ro/product-feedback/procesor-amd-fx-x6-6350-3900mhz-14mb-socket-am3-box-fd6350frhkbox/ECJRNBBBM/d5c5d4eb9fa3754f32c9b0029a0d6d1a631472032

uni zic ca buldozerul e o tehnologie care nu e prea folosita, deci e = cu 0

of of of

Posted

Majoritatea procesoarelor AMD consumă destul de mult la o utilizare intensivă. Doar că cooler-ul stock care îl primești la el nu prea face față, trebuie să cumperi altul aftermarket, mai ales la performațele alea. Și pentru randare 3D, mă gândesc că primul link din ultima postare a ta ( acel CPU cu Bulldozer) e de ajuns, are 8 nuclee și 16 MB memorie cache. Cu o placă de bază pe măsură poți face și un overclock.

Când ai nevoie de o sursă, uită-te la specificațiile tehnice a fiecăruia și vezi cu ce tipuri de conectori vine. Sursa postată de Gaby e numai bună, la specificații îți zice printre multe altele ” 2 x 6+2 Pin PCI-e connector”, asta e alimentarea separată pentru placă video care are nevoie de încă un conector cu 6 pini (cam ce ai avea tu nevoie dacă ai de gând să-ți achiziționezi un GTX 950).

Posted

Da, de asta trebuie să cauți o sursă cu același număr de conectori PCI-E, cea postată de Gaby poate rula o placă video cu 2 alimentări separate.

De exemplu Sursă Zalman 700W are 4 conectori 6+2 PCI-E, o poți folosi pentru SLI (nVidia) / CrossFire (AMD), sau doar pe o placă video ce necesită 3 alimentări separate.

Posted

eu sper sa reusesc sa iau una, voi vorbiti de 2-3 :))

Ok atunci aleg sursa aia.Eu am gaura de ventilatie in spatele tower-ului.Si la aia e pe lateral.Voi fi nevoit sa las capacul deschis? sa aiba de unde sa ia aer.

La amd, vin cu stock nasol? deci trebuie sa caut si alt ventilator? :(

Posted

Cam da, mulți se plâng de cooler-ul stock. Poți folosi ceva de genul (asta în caz de dorești să achiziționezi acel CPU cu tehnologie Bulldozer): Cooler AM3+ Zalman. Sau poți căuta tu altul după bugetul tău, dar ar fi bine să aibe peste 2200 RPM.

Posted

ok, dupa nenumarate lecturi de pe internet.Am inteles ca seria amd e ok daca vrei sa le folosesti fara placa video.Au ele o placa video incorporata care e super.

La mine nu ala e cazul, deci.......fluck it trebuie sa merg pe INTEL....

Posted
1 hour ago, VladOcs said:

ok, dupa nenumarate lecturi de pe internet.Am inteles ca seria amd e ok daca vrei sa le folosesti fara placa video.Au ele o placa video incorporata care e super.

La mine nu ala e cazul, deci.......fluck it trebuie sa merg pe INTEL....

Ce? Si intel are placa video integrata, nu vad dc zici ca AMD e bun numa pt aia. 

Momentan intel sunt mai puternice dar amd parca avea ceva oferte de pret destul de atragatoare. Daca vrei i5/i7 atunci mergi pe intel, dar daca vrei i3/pentium, gasesti oferte de la AMD la fel de bune si mai ieftine.

Si parca la AMD or pus ceva cooler mai nou stock, care e destul de bun (nu tre sa il schimbi decat daca faci OC).

love is a verb
Love is a doing word

Posted

eu vreau ceva cu 4 nuclee.Acuma daca I5 e mai puternic pe i5 ma duc.Mai ales ca are consum mai mic.

Majoritatea parerilor este ca placa video integrata de la amd e foarte buna, la intel are 530m.

Amd merita ca si pret daca-i folosesti si placa video integrata.Ca si procesor degeaba are el a-8 nuclee ca tot un i-5 e mai bun.Eu vreau un procesor ok ca pe urma sa adaug o placa video mai puternica.Nu ma ajuta ca are el nu stiu ce tehnologie in placa video si poate rula bf4

Posted

Bun, am facut o minune.Hai sa v-o zic.Daca nu e de ras macar e de "asa sa nu faceti"

la media galaxy au o oferta cu 24 rate fara dobanda.Piesele nu le au in magazin, dar din magazinul lor te ajuta staff-ul sa le comanzi.

Eu m-am gandit ca-mi folosesc ram-ul vechi de 8gb ddr3, HDD si placa video pana mai fac un upgrade

Eu am comandat

Procesor INTEL i5 6400, BX80662I56400, 2.7GHz/3.3GHz, 6MB 839,99 lei

Sursa de alimentare SIRTEC EP-650S, 650W, modulara, 13.5cm fan, 279,99 lei

Placa de baza ASROCK B150M PRO4S/D3, 4xDDR3, 6xSATA3, 269,99 lei

Cand ajung acasa, citest ceva articol cum skylake are nevoie de ram cu 1.35V sau mai putin ca de nu se strica iremediabil.

Bun, ma uit pe ram-ul meu. 1.5V....OK best achizition ever

Acuma am 2 optiuni.

Incerc sa-i fac sa-mi schimbe placa de baza cu una ddr4 si sa cumpar ddr4

Sau o las asa si-mi cumpar din nou ram ddr3 doar ca sa aiba 1.2-1.35V

Eu sunt bun de afacerist.

Posted

si eu tot pe pc garage am gasit :))

Acuma, cu ambele placi trebuie sa cumpar ram ddr3l sau ddr4.

Magandeamca mai bine cumpar ddr4 ca are frecventa mai mare

Ultima placa e ddr4

Zici ca prima nu s-ar potrivi?

Posted

Uite și un kit DDR4, la 1.2V: RAM HyperFury 2 x 4GB DDR4 2133 Mhz, costă cam tot pe acolo cu acel kit DDRL3, și placa de bază și procesorul duce DDR4, deci ai undă verde. Acum tu alegi care cum vrei.

EDIT: în cazul în care vrei să schimbi placa de bază cu cea din ultimul link postat de tine, văd că suportă doar DDR4, deci, obligat forțat trebuie să cumperi memorii DDR4.

• Upvote 1
Posted

pai no, pe lung ies mai scump daca iauacm 2x4 si peste 3 ani mai iau 2x8

Acuma ajung pe la 1600 cu tot cu ram

1400 platesc in rate, asta mai amelioreaza impactul

Posted
20 hours ago, Artanis said:

Procesoarele Intel sunt mai scumpe pentru că au implementate tot felul de chestii pentru siguranță, AMD nu au mai nimic.

Exemple te rog? Eu nu am auzit de asa ceva pana acum.

love is a verb
Love is a doing word

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.