Jump to content

Recommended Posts

Posted

Am si eu o placa de baza care suporta doar 1 ventilator pe langa cel stock, asa ca m-am gandit sa iau un adaptor si sa am cel putin 2 ventilatoare active,pana iau alta placa de baza insa eu neavand nici un ventilator in aceasta carcasa,cum fac sa le alimentez?pe ce "pin" introduc mufa de la ventilator?

Posted

Folosind adaptoare de genul acesta:

708916894_217.jpg

Sau conectând ventilatorul la pini dedicați pe placa de bază, trebuie să ai măcar două (cel din stânga imaginii):

4in4a.jpg

Posted (edited)

pai am luat un adaptor pt 4 ventilatoare dar o sa folosesc decat 2,ca inafara de cooler placa mea de baza mai suporta doar 1 ventilator,cum le dau cati v au nevoie?mufa aia langa ce sta,langa sloturile de ram sau unde?ca sa imi dau seama unde sa o caut

Edited by MetadataX
Posted

Scrie ”FAN PWR” sau ”FAN 1”, ”FAN 2” etc direct pe placa de bază lângă pini, e ușor de găsit.

Și dacă acel adaptor are pe conectori un fir roșu (alimentarea de 12V) și un fir negru (împământarea), ar trebui să meargă normal.

Posted

Poate altcineva știe mai bine, dar eu unul știu că firul roșu e pentru alimentare, cel negru împământarea iar cel galben oferă informații despre rotații și (poate) te lasă să o crești sau să o reduci. Deci dacă vrei să conectezi cele două ventilatoare ale tale, ar trebui să le conectezi la cele două mufe cu fire roșii și negre, dar încearcă pe toate 4, nu are ce să se întâmple rău.

EDIT: defapt, cele cu galben și negru sunt de 5V, cele cu roșu sunt de 12V. Pe spatele fiecărui ventilator scrie cât îi trebuie să funcționeze.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.