Jump to content

AMD dezvaluie A10-7890K


Şucăr

Recommended Posts

AMD a lansat foarte putine procesoare in lumea desktop in ultimul an, concentrandu-se probabil pe dezvoltarea arhitecturii Zen si a platformei AM4. Insa in mod neasteptat acum aflam ca si socket-ul FM2+ va avea un nou membru in perioada imediat urmatoare, un nou varf de gama. Pe numele sau A10-7890K. 

Detalii complete despre acest CPU nu avem, dar in mare parte le putem deduce. Pretul va ramane insa un mister pana la lansarea oficiala. Astfel, avem de-a face cu un quad core (doua module duale) de generatie Kaveri (Godavari, sau cum o mai fi redenumit-o AMD intre timp), cu nuclee cu arhitectura Steamroller si GPU integrat Radeon R7 compatibil GCN 1.1. Totul realizat in procesul tehnologic de 28 nm la GlobalFoundries. 

A10-7890K va putea ajunge la o frecventa maxima prin TurboCore de 4.3 GHz, ceea ce ne face sa presupunem ca nominal are 4 GHz. Memoria cache L2 este de 4 MB. Si pe langa cele patru nuclee de pe CPU, vom avea alte opt unitati computationale aduse in ecuatie de GPU, ce va ingloba 512 Stream Processors. Iar frecventa, inca necunoscuta, ar trebui sa depaseasca 866 MHz cat are actualul varf de gama A10-7870K. 

TDP-ul ar trebui sa fie de 95 W, controller-ul de memorie sa suporte DDR3 la 2133 MHz in dual channel, iar multiplicatorul va fi deblocat. Toate bune si frumoase insa ne intrebam cine ar cauta in ziua de azi un astfel de CPU. De upgrade clar nu prea poate fi vorba… 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.