Jump to content

primul SSD cu o capacitate de 13TB


Şucăr

Recommended Posts

Fixstars, un producător japonez cunoscut mai mult în piaţa locală, se poate lăuda cu cel mai încăpător SSD din lume, cu o capacitate de 13TB. 

Cu nume complet Fixstars SSD-13000M, dispozitivul adaptat pentru formatul 2.5˝ are o grosime de 15mm, mult mai mare decât a unui hard disk pentru laptop şi o greutate respectabilă de 160 grame. Neobişnuit de voluminos pentru un dispozitiv Solid State, Fixstars SSD-13000M foloseşte chip-uri Toshiba de tip MLC, fabricate în procesul de 15 nm. Dispuse într-un număr impresionant, acestea sunt gestionate folosind un controller cu design proprietar, capabil să atingă viteze rezonabile de 540MB/s la operaţiile de citire a datelor, respectiv 520MB/s la cele de scriere. Din păcate performanţele limitate de interfaţa SATA 6Gbps sunt totuşi departe de nivelul altor produse recente, care folosesc interfaţa PCI-Express. 
În funcţie de bugetul disponibil, cumpărătorii mai pot alege şi modelul Fixstars SSD-10000M cu 10TB spaţiu de stocare. Recomandate profesioniştilor în editare video şi pentru aplicaţii ce presupun lucrul cu baze de date foarte voluminoase, cele două dispozitive beneficiază de garanţie 3 ani şi pot fi achiziţionate la un cost de 1$ per GB, rezultând un preţ final de 10000 dolari pentru Fixstars SSD-10000M şi 13000 dolari pentru modelul SSD-13000M. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.