Jump to content

Incearca Windows 95 in browser cu ajutorul C++ si Javascript


Şucăr

Recommended Posts

Daca pentru generatia actuala sunetul de start up de la Windows XP este extrem de familiar, generatia anilor 80 – 90, isi aduce aminte cu nostalgie de Windows 95. Acel sunet de pornire din Windows 95 intotdeauna imi da nostalgie, dar ce-ar fi sa ne bucuram de el fara sa trebuiasca sa setam nimic? 

Andrea Faulds, un dezvoltator de 19 ani din Scotia, a reusit sa faca sa ruleze Windows 95 in browser complet functional fara nici un plugin. 

E o imagine cu adevarat incredibila de privit: sa vedem acest sistem de operare vechi de 20 de ani functionand in cod JavaScript pur este uimitor – poti juca Freecell, pierde timpul in DOS sau pur si simplu sa te bucuri de nostalgie. 
Proiectul foloseste emscripten, un emulator ce compileaza cod C++ in Javascript la rulare, astfel incat te poti bucura de intreaga experienta retro fara a avea nevoie sa instalezi vreun plugin sau sa instalezi Windows 95 de la zero. 

Doar gandul a cate nivele de complexitate sunt implicate aici e ametitor: un procesor este emulat pentru a rula o instanta compilata in emscripten de DOSBox, care apoi incarca un sistem de operare, controlat prin Javascript, trimis pe internet si interpretat cu succes de un browser. Emulatorul nu este perfect (Internet Explorer crasheaza in emulator, ceea ce este de asteptat) dar este o demonstratie impresionanta a cat de departe am ajuns si o excurise faina de-a lungul amintirilor. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.