Jump to content

Recommended Posts

Posted

Salut,

Am primit inca o unitate centrala de la o cunostinta si are placa asta de baza : http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2644#ov .

Avea initial 1 placuta de 1Gb Ram cu specificatiile din link (http://www.gigabyte.com/products/list.aspx?s=42&jid=3&p=2&v=37) si am zis sa o inlocuiesc cu o placuta de 4Gb Kingston KVR667D2D4P5K2/4G --> http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820134329 . Zis si facut, am scos placa de 1Gb si am pus-o pe cea de 4Gb, iar apoi am inchis unitatea frumos, am conectat-o la un monitor., etc. Si ce sa vezi, apas pe butonu' de power, incep sa se invarta coolerele si apoi dupa 5-10 sec monitorul tot negru si incepe un sunet  tampit de "beep"..

Intrebarea mea este, evident : Cum pot sa imi rezolv aceasta problema si sa fac Pc-ul sa mearga? 

Posted

Link-ul spre acea placă RAM de 1 GB duce, de fapt, la o placă de bază. 

Poți da mai multe detalii despre acel beep (durată, intensitate, intervale, dacă face beep-uri de lungă sau scurtă durată unul după altul, de exemplu). De obicei, când scoate un beep lung, sau o serie de beep-uri, e o problemă la memoria RAM instalată pe placa de bază (nu e funcțională, nu e compatibilă cu placa de bază respectivă etc).

Din câte văd la specificațiile plăcuțelor de 4 GB (2x2 GB), are ECC (Error Correction-Code), care sunt folositoare doar pe plăci de bază pentru servere, nu plăci de bază pentru desktop-uri obișnuite. Încearcă, dacă poți, să probezi cu altă memorie RAM non-ECC. 

• Upvote 1
Posted
1 hour ago, Artanis said:

Link-ul spre acea placă RAM de 1 GB duce, de fapt, la o placă de bază. 

Poți da mai multe detalii despre acel beep (durată, intensitate, intervale, dacă face beep-uri de lungă sau scurtă durată unul după altul, de exemplu). De obicei, când scoate un beep lung, sau o serie de beep-uri, e o problemă la memoria RAM instalată pe placa de bază (nu e funcțională, nu e compatibilă cu placa de bază respectivă etc).

Din câte văd la specificațiile plăcuțelor de 4 GB (2x2 GB), are ECC (Error Correction-Code), care sunt folositoare doar pe plăci de bază pentru servere, nu plăci de bază pentru desktop-uri obișnuite. Încearcă, dacă poți, să probezi cu altă memorie RAM non-ECC. 

Mersi de raspuns. Scuze pt greseala de exprimare, am vrut sa zic ca linkul acela contine specificatiile placii de baza. O sa pun video cu beepul.

Posted

Nu e nevoie sa pui video. Daca memoria e ECC si placa de baza nu suporta ECC (cum e in cazul tau), nu va functiona.

Cauta alte memorii ram care nu sunt ECC

love is a verb
Love is a doing word

• gaby changed the title to Problema ciudata din cauza memoriilor RAM?

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.