Jump to content

Browser-ul Safari


Cjb

Recommended Posts

John Lilly, seful executiv al Mozilla, dezaproba compania Apple, care ofera Safari utilizatorilor Windows, prin intermediul aplicatiei iTunes. El considera ca aceasta tehnica submineaza securitatea pe Internet.

Mozilla produce browser-ul Firefox, ce reprezinta la ora actuala cea mai populara alternativa a browser-ului Internet Explorer de la Microsoft. Firefox detine 15% din piata, iar IE 78%, conform Apple. Compania a spus ca Safari detine aproximativ 5 procente si doreste sa creasca.

Apple Software Update, care este instalat odata cu QuickTime sau iTunes pe PC-urile cu Windows, listeaza acum si Safari 3.1 alaturi de ultimele update-uri pentru iTunes.

Lilly spune ca problema consta in faptul ca lista contine un update pentru Safari, chiar daca tu nu ti-ai instalat niciodata browser-ul pe PC-ul tau.

Modul de oferire a browser-ului de catre Apple a fost criticat si de expertii in securitate, cand Safari a aparut, saptamana trecuta, cu 13 solutii de securitate pentru bug-uri.

Andrew Storms, director de securitate la nCircle Network Security a spus ca Apple trebuie sa aiba grija cand lanseaza update-uri de securitate atat de vaste.

??€??Safari nu are mai multe bug-uri decat IE si Firefox, dar lansarea unui pachet urias, ca acesta, va crea neliniste in randul utilizatorilor,??€

"Trec peste tine daca nu am incotro"

resizedimage.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.