Jump to content

Recommended Posts

Posted

Salutări! Am achiziționat o plăcuță RAM de 2GB folosită, Kingston HyperX KHX1333C7AD3/2G. E deja instalată pe placa de bază împreună cu plăcuța veche și momentan nu am probleme de funcționare cu PC-ul. Întrebarea mea e următoarea: ce se poate întâmpla dacă folosesc memorii RAM cu voltaje diferite? Cea veche e 1.5V, cea ”nouă” e de 1.65V. Placa RAM veche e tot Kingston, seria 99U5471-002.A00LF. Din câte văd, în BIOS îmi apare că memoriile sunt Dual-Channel, în CPU-ID, la fel, le vede Dual Channel și ambele rulează la 1.5V. Întreb lucrul ăsta pentru că am găsit deja și un procesor Intel Core 2 Quad Q8300 să-mi schimb Celeron-ul actual. ”Noul” procesor are FSB 1333Mhz, față de 800Mhz a celui actual și mă gândesc că va crește și viteza de procesare a memoriilor RAM. Are vreo importanță pentru voltaj...? :bag:

Am făcut stres test cu AIDA64 Extreme, nu a dat nici un BSOD timp de 25-30 minute cât a rulat + jucat vreo 2-3 ore.

• gaby changed the title to Pot folosi plăcuțe RAM cu voltaje diferite?

Posted

In general, se recomanda ca placutele sa aibe aceleasi caracteristici (frecventa, voltaje, latente), pentru a se evita eventualele probleme (instabilitate sau imposibilitatea bootarii pc-ului). Totusi, sunt multe cazuri in care chiar daca nu au aceleasi caracteristici PC-ul functioneaza fara probleme. Daca spui ca ambele ruleaza la 1.5 V si in teste a fost totul ok, atunci nu ar trebui sa iti faci griji.

Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti.

Cum pot sustine forumul?
Cumpara de la eMag folosind acest link.
--------------------
oG2BN9d.gifse1WdXd.gifQG6MtmI.gifRHYjDzD.gifG5p1wui.gif

Posted

Mai mult îmi fac griji în momentul în care voi schimba şi procesorul luna viitoare. Memoria RAM, din câte ştiu eu, rulează cu aceeaşi viteză a FSB-ului din CPU. Ambele plăcuțe au maxim 1333Mhz, dar acum ruleaza doar cu 800Mhz. Dacă e să ruleze la 1333Mhz ambele, nu creşte automat şi voltajul?

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.