Artanis Posted June 20, 2016 Report Posted June 20, 2016 Salutări! Am achiziționat o plăcuță RAM de 2GB folosită, Kingston HyperX KHX1333C7AD3/2G. E deja instalată pe placa de bază împreună cu plăcuța veche și momentan nu am probleme de funcționare cu PC-ul. Întrebarea mea e următoarea: ce se poate întâmpla dacă folosesc memorii RAM cu voltaje diferite? Cea veche e 1.5V, cea ”nouă” e de 1.65V. Placa RAM veche e tot Kingston, seria 99U5471-002.A00LF. Din câte văd, în BIOS îmi apare că memoriile sunt Dual-Channel, în CPU-ID, la fel, le vede Dual Channel și ambele rulează la 1.5V. Întreb lucrul ăsta pentru că am găsit deja și un procesor Intel Core 2 Quad Q8300 să-mi schimb Celeron-ul actual. ”Noul” procesor are FSB 1333Mhz, față de 800Mhz a celui actual și mă gândesc că va crește și viteza de procesare a memoriilor RAM. Are vreo importanță pentru voltaj...? Am făcut stres test cu AIDA64 Extreme, nu a dat nici un BSOD timp de 25-30 minute cât a rulat + jucat vreo 2-3 ore.
gaby Posted June 21, 2016 Report Posted June 21, 2016 In general, se recomanda ca placutele sa aibe aceleasi caracteristici (frecventa, voltaje, latente), pentru a se evita eventualele probleme (instabilitate sau imposibilitatea bootarii pc-ului). Totusi, sunt multe cazuri in care chiar daca nu au aceleasi caracteristici PC-ul functioneaza fara probleme. Daca spui ca ambele ruleaza la 1.5 V si in teste a fost totul ok, atunci nu ar trebui sa iti faci griji. Te-ai inregistrat? Ne-ar placea sa te prezinti. Cum pot sustine forumul? Cumpara de la eMag folosind acest link. --------------------
Artanis Posted June 21, 2016 Author Report Posted June 21, 2016 Mai mult îmi fac griji în momentul în care voi schimba şi procesorul luna viitoare. Memoria RAM, din câte ştiu eu, rulează cu aceeaşi viteză a FSB-ului din CPU. Ambele plăcuțe au maxim 1333Mhz, dar acum ruleaza doar cu 800Mhz. Dacă e să ruleze la 1333Mhz ambele, nu creşte automat şi voltajul?
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now