Jump to content

Recommended Posts

Posted

Arată bine, eventual, dacă mai ai de unde pune ceva pentru un sistem audio ca lumea, de la Genius, SW-G 2.1 1250 Gaming se cheamă. Costă în jur de 240-250 RON. 

Posted

Sfatul meu ar fi sa mergi pe RAM ddr3 cu cl9 sau cl8 si placa de baza sa suporte ram ddr3.

DDR4 cei pe care i-ai ales tu au latenta de 14 si este destul de mare.

Daca tot ai bani ia un ssd de 120 sau 64 gb si sa il tii doar pentru windows si un HDD separat pe care sa tii jocuri/torente/poze etc.

• Downvote 1

" N-am, pleacă ! "

Posted

:)) Tu recomanzi DDR3 în detrimentul DDR4, care-i mai performantă și recent apărută? Cu cât latența e mai ”mare” (C.L.-ul sau C.A.S.-ul), cu atât rata de răspuns va fi mai eficientă. Într-adevăr, durează puțin mai mult ca informația să fie preluată de CPU, dar nu înseamnă că e mai slabă. CL14 are o rată de răspuns în medie de 0.600 nanosecunde, față de CL 9, care are o rată de peste 0.900 nanosecunde. Plus, cu cât C.L.-ul e mai mare, cu atât mai mulți Mhz va avea plăcuța, dar asta depinde și de F.S.B.-ul procesorului.

Cel puțin așa știu eu rolul C.A.S.-ului în RAM.

Posted

@Artanis cu cat latenta este mai mica, cu atat rata de raspuns va fi mai mica ( adica mai buna)

Diferenta intre DDR4 cl14 cu frecventa de 2133 mhz si DDR3 cl8 cu frecventa de 1600 mhz este fix 0.

@VladOcs care e treaba cu skylake ?

" N-am, pleacă ! "

Posted

Da, dar nu e semnificativ mai mare încât să sesizezi diferența între cele două.

Skylake = numele noilor generații de procesoare dată de către cei de la Intel, care nu prea se împacă cu 1.5V al memoriilor DDR3.

Posted

.... stiu ce este skylake. Dar nu stiam ca nu se impaca cu ddr3.

Totusi... am citit adineauri mai multe despre skylake si nu zice nimic, cum ca nu este compatibil cu DDR3

@Cosmin27sorry daca te-am bagat in ceata.

" N-am, pleacă ! "

Posted
Just now, Cjb said:

.... stiu ce este skylake. Doar ca nu vad rostul postarii. @Cosmin27 a bagat in cos un i5 nu skylake, asa ca nu inteleg care e treaba cu postarea lui.

Daca tipul zicea ca vrea un skylake sau vreo alta scula de i7 atunci ii recomandam un DDR4 la cl12. Dar pentru i5 eu zic, ca este mai indicat DDR3

I5 este suficent pt gaming...

I7 are doar niste functii in plus pe care eu nu le folosesc si nu are rost sa dau banii..

16 gb de ddr4 sunt arhisuficenti pentru orice gaming..

Orice joc etc..

E diferenta mica intre latente..

Insesizabil pentru un gamer incepator ca mine..

V-oi reface whilistul..

Sa vedem ce iese.

Posted

Prietene.... un gamer incepator nu isi face pc de 60 de milioane.

Un gamer incepator isi cumpara o placa video gt730 de 275 lei...nu una de 2000 lei. Tu clar nu esti incepator

Si inca ceva... daca skylake nu se "pupa" cu DDR3 atunci sigur merge DDR3L

" N-am, pleacă ! "

Posted
2 minutes ago, Cjb said:

Prietene.... un gamer incepator nu isi face pc de 60 de milioane.

Un gamer incepator isi cumpara o placa video gt730 de 275 lei...nu una de 2000 lei. Tu clar nu esti incepator

Pc cu tot cu periferice si windows..

Uitate mai bine..

Sunt incepator ca pana acum am jucat numai wot etc..

De acum joc jocuri serioase

Posted

Parerea mea... windowsul il cumperi degeaba. Mai bine renunti la el si iti iei un kit mouse+tastatura+pad+casti gaming :)

" N-am, pleacă ! "

Posted
14 minutes ago, Cjb said:

Parerea mea... windowsul il cumperi degeaba. Mai bine renunti la el si iti iei un kit mouse+tastatura+pad+casti gaming :)

Si cum functioneaza pc atunci?

Nu am windows..

Si nu ma complic cu alea fara licenta.

Posted

Nu este nici o complicatie cu cele fara licenta. Se ia un windows de pe filelist si se activeaza cu un program (in functie de ce windows vrei)

" N-am, pleacă ! "

Posted

Le stiu pe amandoua. Eu as alege i5-ul datorita pretului. Diferente mari nu sunt.

In legatura windowsul... exista mai multe locuri din care poti sa il iei: filelist, scenefz, alte torente, google, dar pana la urma, asta este alegerea ta. Eu ziceam doar ca sunt niste bani dati degeaba :P

Daca nu vrei neaparat sa cumperi wondows te ajut eu. Il descarc la mine, il pun pe dropbox si iti dau linkul sa il descarci. Windows + loaderul pentru activare

" N-am, pleacă ! "

Posted

Mai taie si tu din carcasa aia vreo 80 de lei si ia-ti si un cooler pentru procesor. Este destul de ok si cel stock, dar mai bun ar fi unul mai puternic

" N-am, pleacă ! "

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.