Jump to content

Ce Se Pregateste In Firefox 4


Cjb

Recommended Posts

Desi nici n-a lansat Firefox 3, Mozilla pregateste deja functionalitatile pentru versiunea 4 a browserului sau.

Acum, ca Firefox 3 se afla in ultimele etape dinaintea lansarii oficiale, cei de la Mozilla se pregatesc deja de Firefox 4. Intr-un interviu pentru site-ul Webware, Chris Beard, vicepresedinte la Mozilla, a vorbit despre cateva dintre functionalitatile ce vor apare in Firefox 4.

Una dintre acestea este Prism, despre care am mai vorbit, o tehnologie care va permite rularea offline de content web. Cu Prism, browserul devine un fel de sistem de operare virtual, permitand oricarei aplicatii online sa ruleze ca o aplicatie de desktop. In aceasta directie va merge si standardul HTML, care in versiunea 5 va include suport pentru resurse locale/offline si cu care Firefox 4 va fi compatibil.

Mozilla nu este singura companie cu o astfel de viziune a viitorului aplicatiilor online, Prism urmand sa concureze direct cu AIR de la Adobe, Silverlight de la Microsoft, dar si cu Google Gears, numai ca o va face direct din browser.

O alta functionalitate mentionata de Beard se numeste Weave, care permite crearea si stocarea online a unui profil de utilizator, care sa-i ofere acestuia o aceeasi experienta online, indiferent de unde acceseaza internetul. Profilul va include bookmark-uri, pagina de start, lista de linkuri favorite si chiar parole la diverse servicii online, acestea putand fi sincronizate intre diversele masini de unde utilizatorul acceseaza netul, spre exemplu, intre laptop, telefon mobil si mai multe PC-uri.

Desi va fi complet functional abia in Firefox 4, Weave este pregatit deja din versiunea 3 a browserului, prin noua baza de date pentru stocarea si managementul bookmark-urilor si a link-urilor favorite.

In afara de Prism si Weave, Beard a mentionat o functionalitate care sa ajute utilizatorii sa gaseasca mai usor o adresa web. Firefox 3 are deja ceva incipient numit ??€?

" N-am, pleacă ! "

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.