Jump to content

Problema crash si blue screen


Stalker1st

Recommended Posts

Salut, detin un laptop de 2 luni cu windows 10 si pana pe la mijlocul lunii octombrie a mers fara probleme. De atunci la orice joc care foloseste placa video dedicata, dupa o perioada de timp scurta primesc crash la jocuri, unele doar se inchid direct, altele afiseaza mesajul "X has stopped working". Pe langa crashuri am avut parte si de 4 blue screenuri din acel moment si pana acum, ceea ce eu nu mai patisem pana la acel moment. Am stat sa ma uit prin laptop la care ar putea fi problema si ma gandeam ca fie e o defectiune la placa video dedicata, fie un update la vreun driver afecteaza ceva anume, fie Java este de vina deoarece a fost instalat tot in perioada aceea, iar pana inainte de instalarea sa nu au fost probleme. Mentionez ca RAM-ii nu depasesc 5GB din 8GB, deoarece i-am monitorizat.

Deci daca stau pe un browser sau orice aplicatie ce foloseste placa integrata, nu are problema asta, doar in jocuri am patit asta. Am reinstalat si windows-ul si tot la fel face, dar am nevoie si de Java pentru facultate si nu am putut sa nu il instalez. La drivere eu fac update cu un programel(daca e voie dau si nume), dar ma gandesc sa nu fie cumva si vreun update care sa nu corespunda cu driverul respectiv si sa ia de la alt model si sa se suprascrie gresit. 

Idei de rezolvare va rog?

Informatii laptop daca sunt necesare:

I7-6700HQ

Intel HD Graphics 530

GTX-950M 4gb gddr5

8gb ram DDR4

HDD 1TB

Link to comment
Share on other sites

Inainte de a reinstala Windowsul, foloseai tot acel "programel" pentru a descarca drivere?

Nu mai folosi tot felul de porcarii pentru drivere, descarca-le doar de pe website-ul oficial a producatorului.

                                                                                         🎮      :filme:

                                                                            ps3addict.jpg

Link to comment
Share on other sites

Am facut un rollback pana la momentul in care am instalat driverele de pe CD-ul primit cu laptopul + driverul de la placa video luat direct de la nvidia de pe site, si le-am lasat doar pe acestea, dar problema nu a disparut si inca iau crash-uri(nu mai exista orice alt update facut de acel program). De asemenea, am intampinat si un blue screen in care am apucat sa vad ce eroare scria "faulty hardware corrupted page". Inca nu imi dau seama daca ceva e stricat in interior sau e doar vorba de incompatibilitatea pe care o au anumite drivere cu windowsul. Pentru problema cu blue screen, am gasit diferite rezolvari, printre care si unele in care trebuia sa descarc anumit program sa rezolve erorile din interior, dar nu am baza in ele, asta daca nu imi recomandati voi unul. 

Edited by Stalker1st
Link to comment
Share on other sites

Ai putea incerca sa instalezi Windows 7, sa vezi cum se comporta. Acea eroare apare doar din cauza unor drivere care se bat cap in cap (nu se "inteleg" cu alt software, ori nu e driver-ul care trebuie etc). Cred ca un format si clean install ar rezolva problema, doar sa folosesti drivere oficiale.

                                                                                         🎮      :filme:

                                                                            ps3addict.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.