Jump to content

„Dezmembrare” laptop


Bogdan F

Recommended Posts

Salut! Am un laptop, vechi cam de 1 an, căruia aș vrea să îi scot doar capacul de la fundul acestuia. M-ar interesa mai mult să-l curăț de praf printre componente, evident cu mare grijă, pentru că am aflat că ar fi bine să fac acest lucru, praful tot adunându-se, să nu intre în orificii, mai ales că de la un timp emite un bâzâit destul de puternic dar nu pentru că se încălzește, și din contră, curăt întâi tot biroul și exteriorul laptopului de praf, iar când suflu în una din ferestrele de pe fundul laptopului se ridică praful. Aș vrea să văd și componentele acestuia, iar eventual să le fac niște poze, iar ulterior să mă duc la un IT-ist de la mine din oraș, să-i arăt pozele, și să mă ajute cu câteva mici schimbări cum ar fi ramul, ssd-ul sau hdd-ul.

Vreau decât să scot capacul, îl curăț ici colo cu grijă și să văd componentele acestuia, fără să umblu prin ele sau să le scot. Există vrun risc să-mi stric laptopul dacă scot capacul? Mai ales că am și cooling pad cred că elicele acestuia ar putea zbura praful prin laptop. Dacă tot ziceam că aș vrea să-l curăț pe interior, cum pot face acest lucru corect? Aveți jos câteva poze cu laptopul. Are 7 ferestre de ventilație, 6 sub și una pe partea laterală din dreapta.

Edited by Bogdan F
Link to comment
Share on other sites

Modelul exact al laptopului: http://altex.ro/laptop-acer-aspire-e5-573g-38w8-intelr-coretm-i3-5005u-2-0ghz-15-6-4gb-500gb-nvidia-geforce-gt-920m-2gb-linux

Aștept un răspuns la întrebarea inițială.

Și apropo, această memorie ram ar putea fi compatibilă? http://altex.ro/memorie-laptop-kingston-kvr16ls11-4-4gb-ddr3l-1600mhz-cl11

Edited by Bogdan F
Link to comment
Share on other sites

Toate laptop-urile trebuie demontate complet pentru a ajunge la capacul inferior. Plus că, în cazul tău, trebuie să deșurubezi și să scoți partea cu tastatura și touchpad pentru a ajunge la placa de bază. Apoi trebuie demontată placa de bază pentru a ajunge la ventilator, RAM și procesor. Deci nu te complica dacă laptop-ul e în garanție, du-l de unde l-ai cumpărat și spune-le că vrei o curățare simplă a acestuia.

Și da, acea placă RAM e compatibilă.

🎮      :filme:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.