Jump to content

Romania-primul Loc La Fraude Pe Internet


Cjb

Recommended Posts

Cele mai multe atacuri phishing din Europa au fost initiate, in ultimele sase luni din 2007, din Romania, respectiv 5%, stat care ocupa locul al treilea la nivel mondial, dupa SUA si China, in privinta atacurilor de acesti tip, potrivit producatorului american de solutii de securitate Symantec.

"In prezent, hackerii nu mai sunt interesati de calculatoare sau dispozitive, ci incearca prin metode discrete sa obtina informatii confidentiale despre utilizatori, pe care apoi sa le utilizeze pentru castiguri financiare ilicite. Acestea sunt comercializate intr-o economie subterana matura si consolidata. Infractorii online devin o problema ingrijoratoare odata cu directionarea atacurilor catre site-urile retelelor sociale" a declarat marti, intr-o conferinta de presa, directorul reprezentantei Symantec in Romania, Gabriel Tomescu.

Modalitatea de fraudare prin e-mail cunoscuta sub numele de "phishing" consta in transmiterea de mesaje catre utilizatori de casute postale electronice prin care li se solicita acestora date personale de identificare.

Intr-un raport elaborat de Symantec, denumit Internet Security Threat Report, Volumul XIII, se arata ca atacurile informatice sunt redirectionate dinspre retele de calculatoare spre Internet, utilizatorii online putand fi afectati prin simpla vizitare zilnica a site-urilor preferate.

In Romania, 98% dintre atacurile de tip phishing au fost realizate printr-o retea sociala, ca si in SUA si China. Majoritatea tintelor vizau companii cu sediul central in Statele Unite, respectiv sapte din principalele 10 atacuri, dintre care trei au fost institutii financiare. O banca din Mare Britanie si un furnizor de servicii de Internet din Italia au fost alte tinte preferate ale atacurilor phishing venite din Romania.

Majoritatea atacurilor informatice la nivel mondial, respectiv 98%, au fost realizate prin intermediul retelelor sociale. Conform raportului, atacatorii sunt in cautarea datelor confidentiale care pot fi utilizate fraudulos in vederea obtinerii de foloase financiare. Astfel, 68% dintre atacuri au vizat in mod direct obtinerea de informatii confidentiale, iar in 80% din cazuri companiile vizate de atacuri phishing apartin sectorului financiar.

In raportul Internet Security Threat Report se arata ca institutiile guvernamentale si de educatie, care detin baze de date cu informatii personale confidentiale, sunt tinte preferate ale atacurilor informatice.

Sectorul educatiei are prima pozitie, fiind tinta a 24% dintre atacurile care vizau furtul de date, in timp ce sectorul guvernamental se situeaza pe pozitia a doua cu 20% dintre atacuri.

Raportul Symantec mentioneaza ca 67% din atacurile informatice observate in zona Europa, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA) au fost considerate o amenintare serioasa pentru date confidentiale, indiferent daca acestea erau pastrate de catre institutii guvernamentale sau organizatii private.

sursa:hit.ro

"Trec peste tine daca nu am incotro"

resizedimage.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.