Jump to content

Elon Musk vrea sa colonizeze Marte cu 1 milion de persoane


Căpșunelu

Recommended Posts

Probabil ca unii dintre voi stiti deja despre ideea lui Elon Musk, cel care detine Tesla Motors dar si compania aerospatila SpaceX, de a coloniza Marte. Acesta doreste sa puna bazele unei intregi comunitati autosustenabile pe planeta rosie. La cum il stim de ambitios, oricat de futurist ar parea planul nu putem sa spunem ca nu are nicio sansa. 

space-x-mars-musk.jpg

Se pare ca deja au planurile unei nave spatiale care ar putea duce cel putin 100 de persoane pana pe marte in aproximativ 80 de zile. Ba mai mult, se lucreaza activ la constructia acesteia. Ideea e ca nava (cu rezervoarele goale) + propulsorul sa urce pana pe orbita dupa care propulsorul sa coboare inapoi pe pamant pentru realimentare, urcand inapoi la nava de vreo 3-4 ori pana cand alimenteaza nava cu totul.

Dupa ce se intampla toate aceste lucruri incepe calatoria spre Marte, pe care Elon vrea sa o faca atractiva pentru calatori, care vor avea parte pe nava de jocuri, filme, camere proprii, restaurant si activitati intr-o camera fara gravitatie.

Odata ajunsi pe Marte, oamenii de acolo se vor folosi de incarcatura dusa de ei plus cea care va fi deja dusa acolo pentru a pune bazele primei colonii. Poate va intrebati: care incarcatura dusa deja acolo? Ei bine, Elon Musk vrea ca in 2018 sa trimita prima capsula (Dragon 2) catre Marte, intr-un moment cand aceasta planeta si Pamant sunt cel mai apropiate. Se va mai intampla din nou in 27 de luni din acel moment, cand vor din nou sa trimita alta capsula. Si tot asa. Capsulele vor fi incarcate cu 2-3 tone de echipament.

Ca sa duca 1 milion de oameni pe Marte, ca asta e tinta lui Musk, acesta estimeaza ca avea nevoie intre 40 si 100 de ani. In momentul de fata, daca ar fi posibila o calatorie pe marte, aceasta ar costa 10 milioane de dolari, insa SpaceX vrea sa o duca pana la nivelul la care ar costa doar 200.000 de dolari, bani in care sa fie inclus tot pentru a te muta, definitiv, pe marte.

 

Elon spune ca doreste sa aiba prima nava operationala gata in trei ani de zile. Daca totul in regula, in 10 ani de zile va avea chiar si prima nava care va putea duce oameni pe Marte in siguranta.

:pct:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.