Jump to content

AJUTOR! Am vărsat apă pe laptop!


Bogdan F

Recommended Posts

În timp ce voiam să deschid laptopul am vărsat pe tastatura laptopului puţină apă din sticla pe care o aveam în mână (în jur de 100, 100 și ceva de ml de apă curată, fără impurităţi). Am scos repede cablul de alimentare și cooling pad-ul din laptop și l-am oprit cât de repede am putut ţinând apăsat pe butonul de power și am șters rapid tastatura la exterior cu un prosop. L-am scurs repede de apă, și pus laptopul cu susul în jos pe un prosop, cu deschizatura intre ecran si tastatura de 90-110°. Vreau să menţionez că apa s-a vărsat pe o arie restrânsă, în partea dreaptă a laptopului, sub tastatura în acea zonă este un locaș unde se poate pune o unitate optică, deci este un loc practic gol, ocupat de un fel de apărătoare. Când l-am scurs de apă a ieșit pe gura de ventilaţie, care se află la partea opusă (cea stângă) și mă tem, ca atunci când l-am scurs de apă să se fi plimbat pe placa se bază și nu pe capacul laptopului. Apa a atins școală ecranul, numai la exterior, la fel, am șters și ecranul. Știu că ar fi trebuit să scot și bateria dar nu am putut, deoarece nu am o șurubelniţă și nici nu am găsit la mine în oraș. Capacul este pe tot spatele laptopului. După ce l-am pus să se usuce am căutat pe internet ce ar trebui să fac. Am găsit că nu trebuie folosit feonul pentru că ar putea încinge carcasa și să plimbe apa formând cu praful "pământ ud", deși în același zi, cu 7-8 ore înainte l-am dus la o curăţare de praf unde i-a schimbat și pasta termoconductoare. Accidentul mi s-a întâmplat chiar ieri (vineri, 24 feb) în jur de ora 20:30. Am găsit, tot pe net, că ar trebui să îl las să se zvânte 24-48 de ore sau chiar mai mult, după desfăcut, dezmembrat și curăţat pe interior de ce a mai rămas, iar apoi conentat la cablul de alimentare, cu bateria scoasă. Am înţeles că se poate scurt circuita placa de baza sau sa nu mai mearga tastatura. Cu tastatura nu este chiar problema pentru ca este 150 lei una noua pentru el. Există vreo șansă ca laptopul să supravieţuiască? Sau cel puţin datele de pe hdd (am multe poze, filmuleţe cu familia, și multe proiecte importante, irecuperabile).

Imagini importante:

http://prntscr.com/ed916a

http://prntscr.com/ed91ms

Model laptop: Acer Aspire E5 573G (i3-5005U 2.0Ghz, Nvidia GT 920M 2GB, 4GB Ram, 1366x768 15,6", 500GB)

 

Edited by Bogdan F
Link to comment
Share on other sites

Pe laptopul meu au varsat niste tovarasi VIN . Eram la o petrecere si au sters doar la suprafata lichidul .. A doua zi tastatura nu mai mergea. In cel mai rau caz , nu o sa iti mai mearga tastatura. Toata fața laptopului tau se scoate. Eu am un model HP cu tastatura integrata in fata laptopului ca si la tine. Are niste cleme laterale , nu le poti observa. Cel mai sigur mergi la un service si roagal sa iti curete laptopul . Eventual il curata si de praf pentru 20-40 lei. Succes

Link to comment
Share on other sites

Acuma sunt multi factori si depinde si de leptop, dar si eu am trecut prin aceast eveniment de curand, leptopul meu nu are tastatura este scoasa, deci se vad unele componente prin locul liber, si am varsat apa direct pe placa de baza, l-am oprit si l-am lasat langa calorifer o noapte, a doua zi totul mergea ok. Poate este un caz fericit, totusi te incurajez sa mergi la un service.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.