Jump to content

Seagate - 1 Miliard De Harddisk-uri


Cjb

Recommended Posts

Seagate a anuntat ca a livrat in aceasta saptamana harddisk-ul cu numarul 1 miliard, fiind primul producator de harddisk-uri care atinge acest prag.

seagate-st506.jpgIn 1979, compania din Scotts Valley, California scotea pe piata primul sau harddisk, ST506, primul drive de 5,25″, compact pentru drive-urile standard de 8″ sau 14″ din acea vreme. Harddisk-ul cantarea 2,27 kg si avea o capacitate de 5 MB, la un pret de 1500 $, adica 300 $ per megabyte.

La ora actuala, un harddisk tipic Seagate are o capacitate de 1 TB, adica de 200.000 ori mai mult decat ST506, la un pret de 0,0002 $ per megabyte.

Seagate este acum primul producator de harddisk-uri care afirma ca a livrat 1 miliard de drive-uri, lucru plauzibil avand in vedere ca Seagate detine 35% din piata de harddisk-uri, urmatorul sau competitor, Western Digital, avand doar 23%. Iar piata se afla intr-o crestere atat de mare, incat Seagate estimeaza ca va atinge pragul de 2 miliarde in urmatorii 5 ani.

Pana acum, Seagate afirma ca a livrat 79 miliarde terabytes, suficient pentru a stoca 158 miliarde de ore de content video digital sau 1,2 trilioane de ore de MP3-uri. Iar acest gen de content este cel care se afla in spatele cererii de harddisk-uri, cea mai mare crestere inregistrandu-se pe segmentul drive-urilor pentru recordere video, urmat de cel al device-urilor de stocare si backup de video, muzica si imagini.

Conform IDC, harddisk-urile mai au inca viitor, in ciuda aparitiei SSD-urilor, estimand ca vor mai trece inca 5 ani pana cand SSD-urile vor cuceri un segment important pe piata laptopurilor, in primul rand datorita costului mult prea mare per byte.

Anul trecut, producatorii de harddisk-uri au livrat un total de 505 milioane de harddisk-uri, cu o capacitate cumulata de 84 milioane terabytes si o capacitate medie de 170 GB. IDC estimeaza ca numarul harddisk-urilor va ajunge la 600 milioane anual pana in 2010. Numai Seagate livreaza 111,600 terabytes in fiecare zi, ceea ce inseamna ca in fiecare secunda Seagate produce mai mult de 1 TB.

seagate-st506.jpg

sursa:blitztech.ro

" N-am, pleacă ! "

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.