Jump to content

Recommended Posts

Posted

Deci, CPU si placa de baza: AMD Ryzen 5 1400 / Asrock Fatal1ty AB350 GAMING K4

Intru in BIOS/EFI si setez frecventa de la 3200MHz (default) la 3400MHz. Celelalte setari le las neatinse (frecventa rami, core voltage, etc). Imi seteaza tensiunea la procesor la 1.25V. Din cate am inteles, el iti seteaza o valoare default safe. La un +200MHz ma astept sa mearga fara sa modific eu  manual tesniunea.. 

Dupa ce modific setarile si dau restart, nu mai apare nimic de ecran. Trebuie sa dau reset cmos. Totusi, ma asteptam sa pot sa fac un OC minimal..

Fac ceva gresit?

love is a verb
Love is a doing word

• 3 weeks later...

Posted

Nu stiu cum e la tine (pe placile astea de baza noi), dar in mod clasic si batraneste eu stiu ca din BIOS trebuie crescuta valoarea FSB de exemplu de la 200 la 266 si sa pui multiplicatorul la 13
FSB * Multiplicator = MHz => 266 * 13 = 3458 (3,46GHz)

Cand vrei sa mai cresti frecventa nu trebuie decat sa maresti multiplicatorul (eventual si voltajul). De asemenea trebuie avut grija sa nu overclockezi si memoriile (RAM).
Cand cresti FSB creste si frecventa la memorii, trebuie sa ai grija ca memoriile sa ramana la viteza scrisa pe ele. Sunt setari prin BIOS ca sa pui frecventa memoriilor.

Din cate stiu, e bine sa nu lasi voltajele pe AUTO, placa de baza avand obiceiul sa bage un voltaj mai mare decat are nevoie procesorul, daca ai voltaj prea mare o sa ai si temperaturi mai mari. Ca voltaj la procesor procesor (VCore) 1,3V ar trebui sa fie suficient pentru 3.4 GHz.

Ultimul meu topic interesant: Ce este un laptop Nova?
Vizitez des sectiunea de Cerinte de Sistem.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.