Jump to content

Recommended Posts

Posted

Salutări. Poate există ceva persoane pe forum care au mai multe cunoștiințe în domeniul bateriilor, energeticelor, curenților ș.a.m.d

Am tot căutat pe net, dar se cam bat în cap informațiile (evident, pentru că tot de pe forumuri găsești). Sunt curios de cum e cel mai bine să întreții bateria telefonului în timp. Ce temperaturi nu trebuie să atingă, ce amperaj e recomandat să aibă încărcătoarele, ce se întâmplă daca se folosește unul cu amperaj mai mare, la fel și pentru voltaj, este Quick Charge sănătos pentru telefoane, etc etc.

Care crezi că mă poți lămuri?

• 1 year later...

Posted

Eu nu las telefonul la incarcat peste noapte sau mai multe ore decat e necesar (cand a ajuns la 100% il scot). Il pun la incarcat pe cat posibil cand imi cere asta (de obicei cand scade sub 20%), il tin pana la 100%, apoi scot. Sunt voci care spun ca incarcarea optima ar trebui sa fie de la 20% pana la 70-80%, sa nu il lasam pana la 100%. Mie mi se pare dubios, eu il las pana la 100%. De evitat pe cat posibil ca telefonul/dispozitivul sa se inchida singur din cauza lipsei bateriei (adica sa nu il lasi sa ajunga la 0%).

Despre amperaje nu stiu sa spun prea multe pentru ca folosesc doar incarcatoarele originale. Daca dispozitivul vine cu incarcator de 5V si 2000 mAH pe ala il folosesc. Am inteles ca dispozitivele ar stii sa foloseasca/sa traga cata putere au nevoie (de exemplu 5V - 2000 mAh) chiar daca incarcatorul poate mai mult (de exemplu 15V - 1670mAH).

Despre Quick Charge/Fast Charging sunt voci care spun ca ar degrada mai repede bateria, dar atata timp cat dispozitivul suporta aceasta functie, ma gandesc ca ar trebui totusi sa fie optimizat pentru asta.

Ultimul meu topic interesant: Ce este un laptop Nova?
Vizitez des sectiunea de Cerinte de Sistem.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.