V_777 Posted March 4, 2019 Report Posted March 4, 2019 Salut, nu știu șigur dacă am nimerit categoria dar sper sa fie mutata dacă am greșit. O sa încep prin a spune ca sunt satul de răspunsuri gen "e prea scump" "prea multa bătaie de cap".. Etc Am 2 pc_uri pe care nu le folosesc : Intel core 2 duo 3.0 ghz 5 GB ram ddr3 1333 mhz 2 HDD 350 gb 1 HDD 500 gb Placa rețea gigabyte 10/100/1000 mbps Intel celerom 3.2 GHz 8 gbram ddr3 1600 mhz 2 HDD 500 GB 1 ssd 120 GB Placa video rx 550 2 GB (eventual pentru mining dacă tot țin pc deschis non-stop) Placa rețea la fel ca aia de sus Provider 1 RDS 300 mbps Provider 2 orange 4G 300 mbps Curent panouri solare deci nu duc lipsa și nu o sa am de plata sume exorbitante "cost 0" Fac asta din pura plăcere nu pentru bani. Cunoștințe Ubuntu medii la restul variantelor de linux nu am încercat am zis ca ma bazez doar pe unul. Am experimentat câteva programe gen servere gen apache, mySQL,php și chiar au mers dar nu am obținut ce am vrut. Acum întrebările mele sunt : 1. Ce trebuie sa fac pentru a putea hosta mai multe domenii? (cum fac cu ns-urile) 2. Ce trebuie sa fac pentru a tine mai multe servere de jocuri? 3. Cum as putea tine/instala 1 dedicat și un vps.? 4. Un panou de control pentru toate cele de mai sus preferabil gratis, sau pentru fiecare în parte? 5. Alte sfaturi?
Moderators Courage Posted March 5, 2019 Moderators Report Posted March 5, 2019 Ziceai de cunostinte medii de ubuntu; cu configurarile de securitate cum stai? Acolo o sa te astepti la surprize neplacute. Legat de hardware, cati vizitatori crezi ca vei putea avea simultan pana sa stagneze sistemul?
V_777 Posted March 5, 2019 Author Report Posted March 5, 2019 Pentru început nu ar fi prea mulți, maxim 500 utilizatori dacă o sa fie și vorbesc aici de un număr maxim tras bine de coada pe zi, iar legat de securitate cât de cât ma știu, începător as putea zice dar nu e ceva ce nu se poate rezolva cu my friends google.
V_777 Posted March 5, 2019 Author Report Posted March 5, 2019 Am uitat sa precizez ca am și doua IP unul static(orange) și unul dinamic de la RDS dar am ddns activat
+-coLd- Posted March 5, 2019 Report Posted March 5, 2019 Daca nu sti sa faci o securtiate nu are rost sa te apuci . Securitatea e baza la un hosting . toti aleagra dupa Securitate . daca nu ai cunostinte nu are rost sa deschizi nimic . dar poti exersa pana inveti ceva .
V_777 Posted March 6, 2019 Author Report Posted March 6, 2019 Pai tocmai asta e ideea vreau sa ma apuc de pe acum, iar când o sa fie timpul și o sa mă floodeze un "prieten" o sa învăț și securitate, dar pentru moment fiind necomercial doar pentru mine și câțiva prieteni nu prea am ce sa pierd în cazul unui atac eventual reinstalarea os-ului ar fi cea mai mare paguba.
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now