Jump to content

Bluewhite64 Linux Flash Usb Stick


Bluewhite64

Recommended Posts

Bluewhite64 12.1 Flash USB Stick este un Pen Drive ce contine o versiune personalizata a distributiei Bluewhite64 Linux 12.1 Live. Aceasta este creata special pentru a rula de pe Flash USB Stick astfel incat de la inceput ofera posibilitatea de a alege mediul de lucru, Server sau Desktop. Nu este necesar sa se instaleze pe un HDD deoarece permite salvarea schimbarilor direct pe Flash USB Stick.

Cateva dintre caracteristicile principale ale Bluewhite64 Linux Flash USB Stick

* Chiar pot rula un server de pe acest pen drive? Da, se incarca modul de lucru CLI si in cateva minute poti folosi aplicatii server precum Bind, Samba, CUPS, Apache2, PHP5, MySql, Sendmail si multe altele.

* Sunt programator, pot sa programez? Fie ca alegi modul de lucru text sau grafic, ai la dispozitie editoare de text, compilatoare (GCC, C++, FORTRAN, Ada, GCJ, Objective-C), depanatoare de programe (gdb si strace), biblioteci pentru a creat programele tale favorite.

* 3D Desktop. Folosing programul Compiz impreuna cu Compiz Plugins poti arata prietenilor tai ce efecte 3D poate crea micul Pen Drive. Pentru a beneficia de aceste efecte este nevoie sa instalezi driverele video de la producator (ex nVidia).

* OK, vreau sa navighez pe internet, citesc e-mailul, editez documente office, ascult muzica, vizualizez un film sau sa ma uit la TV, scriu CD/DVD-uri, se poate? Sigur ca da, ai la dispozitie 3 browsere (Mozilla Firefox, Seamonkey and Konqueror - flash si java ready), clienti de email (Kmail si Mozilla Thunderbird), clieti de mesagerie instanta (Kopette, Pidgin), media player-e (Mplyer, Xine, Audacious), TV viewer (KdeTV), suita de office Openoffice.org si multe altele.

* Sunt incepator si nu stiu cum sa ajustez diferite setari ale sistemului, cum procedez? Nicio problema, Bluewhite64 12.1 Flash iti pune la dispozitie ALICE 0.9.13 (Advanced Linux Installation and Configuration Environment) ce cuprinde 6 managere ce te ajuta sa realizezi diferite setari ale sistemului: diskmanager (partitionezi usor un HDD), netmanager (configurezi setarile de IP, PPPoE), pkgmanager (manager de pachete in stilul apt-get), servmanager (stabilesti ce servicii pornesc la initializarea sistemului), timemanager (configurezi timpul precum si fusul orar), xorgmanager (configurezi placa video, monitorul, rezolutia, mausul, tastatura). Aceste managere se afla in meniul K la sectiunea System.

* Actualizari de securitate? Nu unul, nici doua, ci 3 managere de pachete sunt disponibile pentru a-ti usura munca in ceea ce priveste actualizarea pachetelor si a sistemului.

* Cum pot afla mai multe despre acest sistem de operare? Vei avea posibilitatea sa citesti cartea "Slackware Linux Essentials second edition" in format html/pdf atat in limba romana cat si engleza.

Cerinte PC necesare pentru a rula Bluewhite64 Linux Flash USB Stick:

Procesor: AMD64 Sempron??„

Link to comment
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.