Jump to content

Intel Lanseaza Noi Chipset-uri


Recommended Posts

Intel a lansat la Computex noi chipset-uri din seria x45, probabil ultima lansare majora de chipset-uri mainstream inainte de Nehalem.

intel-g45.jpgNoile chipset-uri reprezinta probabil ultimele modele din seria x45, bazata pe arhitectura curenta Core 2, deoarece, dupa cum se stie, Intel pregateste pentru sfarsitul acestui an noile procesoare Nehalem, care vor veni cu o noua platforma.

Intel a impartit noile chipset-uri in 4 produse, G45 Express, G43 Express, P45 Express si P43 Express. P45 si P43 sunt modele high-end si low-end fara suport grafic integrat, in timp ce G45 si G43 includ noul engine grafic de la Intel, X4500/X4500HD.

Noile chipset-uri sunt considerate modele pentru segmentul mediu de piata, inlocuind actualele P35/G35. Modelul high-end ramane X48 Express, al carui succesor va fi X58, pentru arhitectura Nehalem. P45/G45 sunt chipset-urile care vor predomina in a doua jumatate a acestui an, urmand sa fie incluse intr-o mare varietate de placi de baza, care au aparut deja la Computex.

Noile chipset-uri sunt realizate in tehnologie pe 65 nm (fata de 90 nm la P35/G35), si vin cu suport pentru PCI Express 2.0, un consum mai mic de putere, o emisie mai mica de caldura si capabilitati sporite de overclocking. P45/G45 suporta procesoare Core 2 Duo/Quad pentru Socket-775, FSB pana la 1,3 GHz (desi in mod tipic aceasta poate fi extinsa din BIOS), memorie DDR2 - 800 MHx, pana la 16 GB - si DDR3 - 1066 Mhz, pana la 8 GB.

G43/G45 includ asadar engine-ul grafic X4500/X4500HD, care ofera suport pentru video playback la rezolutie HD 1080p si este prima solutie grafica integrata de la Intel care include suport atat pentru DisplayPort, cat si pentru HDMI cu HDCP.

Procesorul grafic integrat este compatibil cu Shader Model 4.0, ceea ce inseamna suport pentru jocuri DirectX 9 si 10 (bineinteles, nu la nivelul unei placi grafice dedicate), suporta OpenGL 2.0 si include tehnologia ClearVideo, de procesare la nivel hardware pentru o calitate mai buna a imaginilor. Apelativul HD din engine-ul 4500HD, folosit de G45, denota suportul pentru accelerare hardware la decodificarea de video AVC si VC1.

Un review detaliat al noilor chipset-uri poate fi citit la NeoSeeker. Iata si o lista a caracteristicilor P45/G45.

intel_45serieschart_1.jpg

intel-g45.jpg

sursa:blitztech.ro

" N-am, pleacă ! "

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.