Jump to content

Ce Va Domina


Cjb

Recommended Posts

Google, Apple, Facebook. Care dintre acesti vendori va oferi urmatoarea mare platforma Internet?

Platformele care pot fi luate in considerare sunt: platforma deschisa dezvoltarii Facebook F8 , sistemul de operare deschis pentru telefoane Android si Open Social API (application programming interface) pentru aplicatii sociale de la Google precum si iPhone si kit-ul de dezvoltare software de la Apple.

Mai mult ca sigur acestea sunt si vor fi tehnologiile cheie in anii urmatori. Cel mai relevant pentru ultima perioada, odata cu lansarea unei noi generatii, este iPhone-ul. Totusi, el este cel mai inchis dintre platforme. Acest model initial inchis va trebui schimbat la un moment dat. Si probabil va fi, la fel la Mac, o platforma pe care Apple o poate folosi pentru a construi software dar si o platforma pentru care oricine poate scrie software.

Desi mare parte a atentiei se indreapta spre hardware si software, lupta pentru modelul economic al Internetului, ilustrata de discutiile privind modelele de continut si neutralitatea retelei, va continua sa reprezinte problema dominanta.

Steve Ballmer, CEO-ul Microsoft , a declarat recent ca in circa 10 ani (cu o marja de 4 ani) nu va mai ramane continut media non-electronic si vor exista mult mai multi producatori de continut in viitor. Vorbim despre un procent mare de persoane care au creat continut folosind site-uri ca YouTube si MySpace. Multi au si distribuit continutul prin instrumente ca BiTorrent. Este usor de imaginat unirea celor doua concepte si producerea unui MySpace distribuit in care utilizatorii publica pe msinile locale si nu sunt dependenti de o banca centrala de servere.

Acest model ar reprezenta de fapt o intoarcere la perioada de inceput a World Wide Web-ului. Cele mai multe resurse si cea mai mare parte a distributiei de continut erau dezvoltate de indivizi, nu de conglomerate media.

Sursa: Computerworld.com

"Trec peste tine daca nu am incotro"

resizedimage.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.